Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Csipsz, desszert és alkohol kutya táljába nem való!

Akinek életében volt már legalább egy kutyusa, az biztosan tudja, milyen nehéz ellenállni azoknak a bizonyos tipikus kutya-pillantásoknak. Hiszen hogyan is zajlik egy hagyományos családi ebéd ott, ahol eb is van a háznál?

Mindenki komótosan elhelyezkedik az asztal körül, elkezd jóízűen táplálkozni, és ekkor megjelenik Ő. Csendben leül, száját nyalogatva és kérlelő tekintetének nem tudunk ellenállni, úgyhogy dobunk neki is az ételünkből.

Igen ám, csakhogy nem mindegy, hogy konkrétan mit eszünk, vannak ugyanis olyan étkek, amelyeket az emberek napi szinte előszeretettel fogyasztanak, a kutyák számára azonban kifejezetten károsak lehetnek.

Igazság szerint ezek az ételek és italok a kétlábúak számára sem egészségesek, azonban négylábú barátaink még inkább lebetegedhetnek tőlük.

Milyen ételeket tilos enni a kutyáknak?

Ide tartozik például a hot-dog is. Bár tükörfordításban az étel neve ugyebár „forró kutya” lenne, bundás barátaink szervezetére azonban igencsak károsak az ilyen és ehhez hasonló gyors ételek.

Az ilyen “gyors étkekben” lévő nagy mennyiségű só és tartósítószer ugyanis idegen számukra és sok esetben betegséget: hasmenést vagy egyéb emésztési gondokat okozhat.

A csipszek és egyéb sós rágcsálni valók szintén tiltólistásak, mivel, ha figyelmen is kívül hagyjuk azt az igencsak nyilvánvaló tényt, hogy szintén egészségtelen ételekről van szó.

Azzal viszont már kénytelenek vagyunk szembenézni, hogy az elképesztően sós ropik miatt a kutyák vízszükséglete iszonyatosan megnő. Ezek után pedig senki se csodálkozzon azon, ha az egyébként szobatiszta eb odavizel a szoba minden sarkába.

Ha drága nekünk a kutyánk élete, akkor semmiképp se adjunk neki szőlőt vagy mazsolát. Ezek ugyanis komoly veseproblémákat okozhatnak, amelyek akár már középtávon is fatális kimenetelűek lehetnek. Bár mi emberek szeretjük a csokoládét, az ebeket nem szabad ilyesmivel „jutalmazni”, mert szintén csúnyán lebetegedhetnek tőle.

És végül, de nem utolsó sorban, ott vannak az alkoholos italok, amelyeket sosem lenne szabad ebeknek adni. Ugyan a kétlábúaknak sem áll jól, ha illuminált állapotban hőbörögnek vagy másnaposan nyűgölődnek egy-egy masszív alkoholfogyasztás után. A kutyák azonban egy kevéske szesztől is igencsak rosszul lehetnek!

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.