Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Ételallergiák a kutyáknál

Akárcsak az emberek, a kutyák is sokszor hajnalosak arra, hogy bizonyos ételeket ne bírjanak, és betegek legyenek tőlük. Az érzékenyebb emberek allergiásak lehetnek például a mogyoróra, vagy a különféle magvas ételekre. Bár ezek a leggyakoribbak, vannak sokkal meglepőbb esetek is. De melyek azok, amelyekre nemcsak mi, hanem a kutyánk is érzékeny lehet?

Náluk a leggyakrabban a tejtermékek, a marha, a bárány és a tojás válthat ki allergiás reakciókat. Sajnos, ha ezt tapasztaljuk, akkor nem elég, ha kivesszük az étrendjéből ezeket az összetevőket. A legtöbb kutyaétel is tartalmazza ezeket, tehát pontosan meg kell nézni, hogy melyik fajtából válogatunk.

Szerencsére a gyártók gondoltak már erre, ezért léteznek olyan ételfajták, amelyek pont az allergiás kutyáknak lettek kitalálva. Bár ezek valamivel drágábbak, biztosan megér ennyit a kutyánk egészsége.

Szerencsére az ételallergia kevésbé gyakori náluk, mint az embereknél, és nem is jár annyira súlyos tünetekkel és szövődményekkel. A kutyát nem kell rögtön a sürgősségire vinni, és nem is szenved annyira ettől a betegségtől, de nem árt odafigyelni.

Fontos továbbá megjegyezni mindezekkel kapcsolatban még azt is, hogy az intoleranciát semmiképpen ne tévesszük össze az allergiával. Amikor az állatka valamilyen ételt nem tolerál, akkor az rendszerint hasmenést, vagy gyomormenést okoz nála. Ilyenkor pont olyan tüneteket produkál, mint az ember, amikor valamivel elrontja a gyomrát.

Viszont van a másik eset, amikor valóban allergiával kell számolnunk. Ilyenkor viszkető bőrfelületek és hólyagok jelennek meg a test érzékenyebb részein, akárcsak nálunk.

Szerencsére könnyen helyre lehet hozni diétával, és a tünetek csak akkor újulnak ki, amikor újra ártalmas ételeket fogyasztanak. Ezt könnyű elkerülni, hiszen azt eszik, amit mi adunk nekik.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.