Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Hogyan tanítsd meg a kutyádat az alap dolgokra?

Mindenki szereti, ha kedvence nem kakil be, nem húzza őt a pórázon, nem ugrik neki egyből az ételnek, amit még ki sem tettek elé.

Ezek az alapdolgok azonban nincsenek berögzítve a kutya alapvető ösztönei közé, meg kell rájuk tanítanunk őket. Szerencsére nem olyan nehéz a dolgunk, mint gondolnánk. Csak néhány tanácsot kell megfogadnunk, hogy sikerrel járjunk a kutyanevelés során.

Szobatisztaság kutyáknál

A legfontosabb természetesen az, hogy mindenhová odapiszkító kiskutyánkból egy felelősségteljes szobatiszta kutyust neveljünk. Ez kell legyen a legelső, amit megtanítunk neki. Ha már bevett szokás lesz nála, hogy kint végzi el az ilyen dolgokat, akkor jöhet a többi trükk.

A közhiedelemmel ellentétben nem elég, ha belenyomjuk az orrát az általa kitermelt ürülékbe, mert attól csak annyit fog tudni, hogy rosszat csinált. Az is fontos, hogy kezdetben megjutalmazzuk, ha jó helyre végzi a dolgát.

A jutalmazással is hasonló eredményeket érhetünk el, mint a fenyítéssel. Ezt mindenképpen érdemes megjegyeznünk. Ha ez már olajozottan működik, jöhet a többi!

Trükkök betanítása

Más trükkök betanításánál is hasonlóan kell eljárnunk. Ha a kutya azt látja, amit jól csinál, és nem csak azt, amit rosszul, sokkal engedelmesebb lesz, ráadásul szívesen fog engedelmeskedni, és nem félelemből.

Sok gazdi itt rontja el a dolgokat, és ezért lesz agresszív a kutyája. Nem félelmet kell bele táplálni, hanem az elégedettség érzését.

Ilyen módszerrel kell megtanítanunk őt a türelemre is. Fontos, hogy ne mindig az ő akarata érvényesüljön. Például ha ételt kap, akkor ne szökjön neki rögtön, várja meg türelmesen, amíg kiteszik elé az ételt és csak azután fogjon neki.

Persze, ez egy kiskutya esetében nem kis kihívás, viszont, ha sikerül, akkor soha többé nem lesz ilyen jellegű gondunk vele. Sétálásnál pedig nem szabad megengedni neki, hogy ő irányítson, tudnia kell, hogy ki a főnök.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.