Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Hogyan válasszuk ki a legjobb kutyaidomárt kedvencünknek?

A kutyások körében nagyon elterjedt, hogy nem saját kezűleg, hanem oktató segítségével idomítják be kedvenceiket. Ennek több oka is lehet.

A leggyakoribb az, hogy a kutya annyira engedetlen és hiperaktív, hogy gazdájuk nem bír vele. Ebben az esetben elengedhetetlen, hogy még kiskorban kutyaidomárhoz adják az engedetlen állatkát, mert ha nem teszik, akkor az megkeserítheti a további életüket.

Viszont az is ugyanennyire lényeges, hogy megfelelő szakembert válasszunk erre a célra. Ha nem így teszünk, akkor az többet árthat a kutya viselkedésének, mint amennyit használ. Hogy ezt elkerüljük, először is ki kell kérnünk olyan emberek véleményét, akik már vettek igénybe hasonló szolgáltatásokat.

Nagyon fontos, hogy ne csak egy, hanem több ember véleményét is kikérjük. Figyeljünk nagyon a válaszaik megindokolására is, hiszen mindenkinek másak a szempontjai, és az is lehet, hogy ezek nem összeegyeztethetők a miénkkel. Hacsak lehet, a pénz legyen az utolsó kritérium, hiszen ezt úgy is csak egyszer kell majd megfizetni.

Ha már kutyát vállaltunk, bele kellett számolnunk a költségvetésbe ezt is. Vannak népszerű, és kevésbé népszerű oktatók. Ne ítéljünk elhamarkodottan, ilyen esetben járjunk utána rendesen a háttér információknak.

Viszont pár dolog minden oktatóban meg kell egyezzen: sugároznia kell a magabiztosságot, és azt, hogy „ért az állatok nyelvén”. A kutyáknak tudniuk kell, hogy ki a főnök, és hogy ez milyen felelősséggel jár rájuk nézve. Viszont az is hasonlóan fontos szempont, hogy ne bántsa a kutyákat.

Bár az eredmény ugyanaz lesz, hallgatni fognak rá, így agressziót nevel beléjük az engedelmesség helyett és a gazdával majd kevésbé fognak jól viselkedni. A módszerei közé nem szabad a fenyítés tartozzon, csak a parancsolás. Olykor, külső szemmel, nem is olyan könnyű megkülönböztetni a kettőt, viszont érdemes odafigyelni rá már az elejétől.

A legjobb viszont az, hogy, hacsak lehet, saját magunk tanítsuk meg a kutyát. Gyakori ugyanis az az eset, hogy kedvencünk nagyon engedelmes az oktatójával, viszont, amikor hazakerül, ugyanolyan rosszcsont, mint amikor elment.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.