Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Így óvjuk meg kutyánkat a hideg ellen

Bár már március van, a hideg bekeményít még egyszer remélhetőleg utoljára, mielőtt átengedné helyét a tavasznak. Ha van kutyánk, akkor fontos tisztában lennünk pár dologgal ahhoz, hogy kellőképp megóvjuk a hideg, a és a megbetegedés ellen, hiszen nem mindig elég a bundájuk.

 

Védekezzünk a kutyahideg ellen

 

Először is figyelembe kell vennünk azt, hogy kutyánk kinti vagy benti kutya-e, hiszen ha kinti, akkor jól bírja a hideget és a havat, ezért télen sem kell beengednünk a lakásba, mivel azzal csak ártunk neki. Ha megszokja a meleget és utána kiengedjük anélkül, hogy felöltöztetnénk, akkor könnyen megfázhat. Ha viszont télen-nyáron kint van, akkor megszokja a szervezete. Persze a kutyahideg időszakokban számára is biztosítani kell egy kényelmes, meleg helyet, ami lehet egy kutyaház vagy egy széltől és hótól védett kuckó. Minél kisebb ez a hely, annál jobb, mert pár takaró vagy párna mellett a kutya testhője is melegen tartja. Ezért nem ajánlott garázsban vagy hasonló fűtetlen helyeken tartani a kutyát, mert az túl nagy, a kutya teste nem tudja „befűteni”.

Igy ovjuk meg kutyankat a hideg ellen 300x225 - Így óvjuk meg kutyánkat a hideg ellenArra is figyeljünk oda, hogy a kutyánk ne egye meg a havat, főleg ne az utcán, mivel az káros vegyi anyagokat is tartalmazhat, amitől kisállatunk megbetegedhet. Ugyanígy a gyakran sózott utcán a latyakos lé árthat a kutyának, kimarhatja a tappancsait, de szervezetébe kerülve is káros lehet. Ez ellen javasolt kutyacipőt adni a kutyusra vagy egyszerűen elkerülni az ilyen utcákat.

 

Kutyaruha – nem csak divat!

 

Sokan aranyosnak vagy viccesnek találják, amikor felöltöztetett kiskutyákat látnak az utcán, pedig ez nem csak divat. Leginkább a kistermetű kutyáknak van rá szükségük, hiszen ők fázósabbak és könnyebben meg is fáznak, azonban nagyon hideg időkben a nagyobb testűekre is ajánlott megfelelő kutyaruhát adni. Ezeket könnyen beszerezhetjük a megfelelő boltokban, azonban mivel általában nagyon drágák, akár saját magunk is készíthetünk kedvencünknek néhány holmit. Ehhez nincs szükség másra, mint saját ruhatárunk egy-egy megunt darabjára, lehetőleg valamilyen vastagabb pulóverre, amit szétvágva a kutya méretére szabhatunk. Természetesen könnyebb helyzetben vagyunk, ha kisebb termetű kutyával van dolgunk, de a nagytestűek esetében sem lehetetlen a dolog. Legyünk kreatívak és hasznosítsuk újra nem használt ruháinkat kutyusaink javára.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.