Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Kölyökkutyák nevelése 1.rész

Egy kölyökkutya nevelése nem egyszerű feladat. A makacsabb és bolondosabb kutyusok pedig még a tapasztalt kutyatartók számára is kemény diónak bizonyulnak. Néhány hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze a kölyökkutyák egyszerű tanításához.

Egy kiskutya életében az első néhány hónap a legmeghatározóbb. Elegendő figyelemmmel és türelemmel könnyen megtaníthatjuk őket arra, hogy szobatiszták legyenek, emellett hozzászoktathatjuk őket a póráz használatához. A kutyák fiatal korukban a legfogékonyabbak a tanulásra. Igyekezzünk minél hamarabb elkezdeni a betanítást, hogy egyszerűbb dolgunk legyen.

Egy kölyökkutya beszerzése után a legfontosabb feladat, hogy szobatisztaságra neveljük. Ez az első néhány napban lehetetlennek tűnhet, viszont türelemmel és odafigyeléssel mindent el lehet érni. A szobatisztaságra nevelés első pontja, hogy tisztában kell lenni azzal, hogy a kutya soha nem piszkít arra a helyre, ahol alszik. Alvás, evés, ivás és játék után néhány perccel szinte minden kölyök pisilni vagy kakilni szeretne. Ekkor azonnal vigyük a piszkításra kijelölt helyre. Miután a kiskutya elvégezte a dolgát, dicsérjük meg és adjunk neki jutalomfalatot. A kölyökkutyát körülbelül 10 hónapos koráig óránként vigyük ki pisilni, az idősebb kölyköket pedig elég 4 óránként.

Ahhoz, hogy a kölyökkutya megszokhassa a kinti pisilést és kakilást, meg kell szoknia a nyakörvet és a pórázt. Ehhez már egészen pici korban hozzá kell őket szoktatni. Igyekezzünk a megfelelő méretű és anyagú nyakörvet megvásárolni. A kiskutyának valószínű, hogy nem fog tetszeni, hogy az a valami a nyakában van, viszont idővel meg fogja szokni. Naponta többször csatoljuk fel a pórázt is. Ehhez is elengedhetetlen, hogy hozzászokjon a kutyus. Fontos, hogy ne erőltsessük rá a pórázt, igyekezzünk fokozatosan hozzászoktatni. Adjunk közben finom falatokat, hogy a kölyökkutya pozitív élménnyel kapcsolja össze a pórázt. Így könnyen elérhetjük a várt eredményt. A kutyák tanításánál mindig legyünk türelmesek, zsebünkben pedig finom jutalomfalatokat tároljunk.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.