Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Korosodó kutyusaink étrendje

Egy bizonyos időn belül kutyáink is megöregszenek. Keserű szájízzel gondolunk erre a tényre, viszont néhány okos lépés betartásával sokáig egészséges maradhat kedvencünk.

Mit tegyünk, ha korosodik a kutyánk?

Kutyusaink szervezetének és immunrendszerének megerősítése a mi feladatunk. Lelkiismeretes gazdiként felelősséget vállalunk kedvenceinkért nyugdíjas korukban is. Az, hogy mikortól számít kutyánk idősnek, azt több dolog határozza meg. Először is a kutya fajtája a kérdés. A nagytestű ebek 5-6 , a középtermetűek 8-10, a kistermetű kutyák pedig 10-11 évek korukra számítanak idős kutyáknak. Ekkor komolyabban kell figyelnünk rájuk és étrendjüket is jobb megváltoztatni. A korosodó ebek hajlamosabbá válnak a különböző betegségekre. Romlik a látásuk és hallásuk, fáradékonyabbak, ízületi fájdalmaik lehetnek és fogászati gondok is felléphetnek. Emellett máj, vese és szív problémák is jelentkezhetnek. A betegségek jelentős része megelőzhető. Vigyük őket gyakrabban állatorvoshoz, így a kezdődő problémák hamar észrevehetőek.

Hogyan tápláljuk őket?

A kutyák étrendje nagyban meghatározza szervezetük állapotát. Így fontos odafigyelni arra, hogy mivel etessük őket. A korosodó kutyusok esetében ez méginkább igaz. Számos időskori probléma megelőzhető a megfelelő tápok adásával. Igyekezzünk ”senior” feliratos tápokat vásárolni. Ez kifejezetten idősödő ktyák számára van gyártva. Megtalálható minden olyan tápanyag benne, mely hosszú és egészséges életet biztosíthat kedvencünknek. A drágább kategóriába tartozó kutyaeledelek minőségesebbek. Ilyen tápok a prémium eledelek. Gondosan összeállított tápanyagokat tartalmaznak, melyek megfelelő minőségű és mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Ez rendkívül fontos kedvencünk egészségének megőrzésében. Kutyaeledel vásárlásánál ügyeljünk, hogy minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazzon. Ezen kutyatáplálási szabályok betartásával hosszú életet biztosíthatunk kedvenceinknek.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.