Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Néhány tipp, hogy kutyád keresse meg és hozza vissza a dolgokat

Aki kutyát tart, általában szereti, ha valamilyen fajta visszajelzést kap azzal kapcsolatban, hogy a kutyus is élvezi a társaságát. Ez sokféleképpen lehetséges, de a legkézenfekvőbb módja, hogy az állatka megtesz bizonyos „szívességeket”, ha a gazdi kéri. Az ilyen „szívességeket” nevezzük trükköknek.

Ezek történhetnek úgy is, hogy a gazdi mindig egy jutalomfalatot töm a kedvencébe, amiért ügyes volt, és jól teljesített. Viszont optimális esetben nincs rá szükség, hogy minden sikeresen elvégzett feladat után kitüntetésben részesüljön.

Mint sok más dolog, ez is berögzült tevékenységgé kell váljon egy idő után (ha jól tanítjuk…). Íme néhány tipp, amely segítségével a lehető legjobbat hozhatjuk ki házikedvencünkből, a lehető legkevesebb idő alatt: az első és legfontosabb, hogy folyamatosan motiváljuk! Ne érezze úgy, hogy kellemetlen feladatot róttunk ki rá, amit ha nem teljesít, akkor büntetésben részesül! Úgy kell éreznie, hogy ez egy élvezetes játék, és ha jól teljesít, akkor még jutalmat is kap!

Azt, hogy kutyusunk motivált legyen, többféleképpen is elérhetjük. Az egyik ezek közül az, hogy folyamatosan tartsuk fenn a figyelmét. Ébresszük fel benne a vadászösztönt.

Ha visszahozós játékról beszélünk, akkor ez egyszerű. Nincs más dolgunk, csak az, hogy olyan helyre dobjuk a botot (vagy azt a dolgot, amivel épp játszik), ahol nem kapja meg olyan könnyen. Ha tudja, hogy utána jutalomban részesül, biztosra vehetjük, hogy mégis meg fogja keresni.

Az is egy jó taktika, ha olyan dolgot hozatunk vissza vele, amelyet szeret. Sokkal nagyobb előszeretettel fogja keresni például a kedvenc játékát, mint egy kis ágat, amit éppen akkor szedtünk fel az út mellől.

Ha már megtanulta, érdemes csökkenteni a jutalomadagját, viszont teljesen elhagyni nem kell, hogy motivációja azért ne lankadjon el teljesen.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.