Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal

Ki nem szeretné, ha kutyája minél több trükköt ismerne és meg is tudná csinálni őket bármikor? Ehhez azonban rendszeres felkészítésre van szükség.

Szerencsére ehhez nem kell idomárt fogadnunk, hanem mi is fel tudjuk készíteni az állatkát, ha mondjuk jutalomfalatokkal vesszük rá arra, hogy hallgasson ránk.

Sajnos kevesebben alkalmazzák ezt a technikát, és többen azt, hogy büntetéssel vegyék rá a kutyát saját akaratuk érvényesítésére. Viszont ez egyáltalán nem jó.

A kutyus sokkal agresszívebb és engedetlenebb lesz tőle, és úgy fogja érezni, hogy félnie kell gazdájától. Hűsége nem a szeretetből, hanem a félelemből fog táplálkozni. Viszont, ha jutalomfalatokkal biztatjuk, akkor biztosan szívesen csinálja a trükköket. De bizonyos dolgokra nekünk is oda kell figyelnünk.

Nagyon fontos például, hogy ezek a falatok minél egészségesebbek legyenek, és ne tartalmazzanak túl sok kalóriát. Mivel a legtöbb esetben nagyon sokra lesz szükség, amíg megtanul egy trükköt, fontos, hogy az egészsége érdekében betartsuk ezt a szabályt.

A másik, hogy ne szoktassuk rá, hogy csak akkor csinálja meg, amit kérünk tőle, ha ételt kap. Bár az elején kénytelenek vagyunk ezt alkalmazni, fokozatosan csökkentenünk kell az adagot, hogy szokja meg, hogy ne csak akkor tegyen szívességet, ha „neki is megéri”.

Biztosak lehetünk benne, hogy idővel megtanulja majd ezt is. Viszont az is fontos, hogy néha azért jutalmazzuk meg, hogy érezze, ha jól teljesít. Ha rá is szólunk időnként, nem szabad megfélemlítenünk.

Gondoljunk csak bele, hogy, ha az elején mindig jutalmazzuk, aztán meg csak büntetjük, hogy fog ez hatni rá… nagyon nehéz minden apró részletre odafigyelni, és közben nem átesni a másik végletbe, viszont, ha tudatosan csináljuk, akkor biztosan elérjük majd a kívánt eredményt, minden gond nélkül.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.