Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-includes/formatting.php:5100) in /home/karsi/domains/nemharapok.hu/public_html/wp-content/themes/suzette-an-elegant-blogging-theme/framework/functions/misc.php on line 56

Tippek a zöld kutyatartáshoz

Ugyanúgy, ahogy az embereknek, a kutyáknak is van ökölógiai láb-, vagy inkább mancsnyoma. Viszont velünk ellentétben, ők nem tudnak ezen egyedül változtatni, azonban a mi segítségünkkel környezettudatos nevelésben részesülhetnek, aminek következtében az ő ökológiai mancsnyomuk és a mi lábnyomunk is kisebb lesz.

Újrahasznosított kiegészítők

Manapság már szinte mindennek megvan a zöld, azaz újrahasznosított vagy könnyen lebomló, környezetbarát verziója. Így aki tudatosan szeretne erre odafigyelni, annak ajánlott környezetbarát játékokat, pórázt, fekhelyet és etetőt beszereznie. Ezen kívül a kutyaápoláshoz szükséges samponok, fogtisztítók és minden egyéb kapható környezetbarát formában.

Az egyik legfontosabb a papirból készült zacskó, melybe a kutyaürüléket kell gyűjteni. A lényeg, hogy a műanyagból készült holmikat és eszközöket próbáljuk meg teljesen kiiktatni mindennapi használatukból és természetes összetevőjű, a környezetre és kutyáinkra nem ártalmas dolgokkal helyettesíteni.

Ami az etetést illeti, igyekezzünk helyi élelemből összeállítani háziállataink kosztját és ne előre csomagolt vagy importált eledelt adjunk nekik, mert az egyáltalán nem környezetbarát a műanyag csomagolás, a szállításba és előállításba fektetett energia miatt, és sok esetben nem is annyira egészséges, mint a frissen termesztett zöldségekből és friss, egészséges húsból összeállított ételek.

Támogassuk a menhelyeket

Az ivartalanítás fontosságáról már esett szó. Ez a környezet szempontjából is nagyon fontos döntés, hiszen pénzt, energiát és táplálékot spórolunk vele, valamint életeket mentünk meg. Ugyanebből a szempontból előnyös, ha menhelyekről fogadunk örökbe kutyát, hiszen így tehermentesítjük a menhelyet, helyet biztosítunk más hontalan kutyáknak és egy új családtaggal gazdagodunk.

A menhelyek ugyanakkor nagyon örülnek az adományoknak is. Ha fölöslegessé válnak kutyaholmijaink, ne dobjuk ki azokat, hanem keressünk fel egy menhelyt, ahol jól jöhet egy használt takaró, játék vagy esetleg fölösleges kutyaeledel. Így nem csak mi szabadulunk meg a „lomtól”, hanem más kutyák életét tesszük kényelmesebbé és a környezetünket sem terheljük fölösleges hulladékkal. Ha betartjuk a zöld kutyatartás ezen lépéseit, azzal mindenkinek jót teszünk: kutyáinknak, környezetünknek és így saját magunknak is.

Copyrights © 2017 Nemharapok.hu. Minden jog fenntartva.