57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

Beagle - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

Beagle kutya nevek

A beagle egy középtermetű, tömött, intelligens és végtelenül türelmes vadászkutya-típus, aki jellemvonásainak köszönhetően méltó és aktív társa és pajtása lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Rövid időn belül a család kedvencévé válhat ez a vidám és szórakoztató kutya, viszont neki is vannak apró jellemhibái, amelyeket nem árt már az elején számba venni, hogy ne érjék jövendőbeli gazdáját kellemetlen meglepetések új kedvencével kapcsolatban.

A beagle kutya ugyanis kissé makacs lehet és elevensége miatt kreatív gazdira van szüksége. Mindezek mellett ez a kedves és ellenállhatatlan jószág kiváló szaglással van felvértezve, akit a különféle illatok az „orruknál fogva vezetik”, valósággal elbűvölik. Éppen nagyszerű szaglásának köszönhetően a beagle-t eredetileg nyulak nyomkövetése céljából tenyésztették (többek között az Egyesült Államokban is).

Új beagle kiskutya érkezett a családba és egy igazán hozzá illő kutyanevet keresel a számára? Használd képzeletedet, de ha nem működik, akkor adunk néhány tippet. Az alábbiakban megismerheted a beagle kutya nevek listáját. A legkedveltebb beagle neveket gyűjtöttük össze, melyeket a gazdik előszeretettel adnak kiskedvencüknek világszerte.

Nőstény Beagle kutya nevek listája

 1. Lucy
 2. Daisy
 3. Aliz
 4. Bella
 5. Molli
 6. Lili
 7. Gaga
 8. Penny
 9. Maggie
 10. Zoé
 11. Hanna
 12. Lola
 13. Roxy

Tudtad, hogy a beagle az ötödik legnépszerűbb kutya Amerikában? A folyton kíváncsi, melegszívó csöppséget egyszerűen imádják. A beagle tulajdonképpen a Snoopy nevű Peanuts-képregény hőseként került be a kulturális zeitgeistba, és e népszerűségnek köszönhetően számos filmben és könyvben is helyet kapott.

Beagle a családban - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

Ha éppen azon töprengsz, hogy jó lenne egy kutyus a családnak, akkor a beagle-ben egészen biztosan nem fogsz csalódni.

Kan Beagle kutya nevek listája

 1. Happy
 2. Charlie
 3. Buddy
 4. Hugo
 5. Max
 6. Leo
 7. Jack
 8. Mango
 9. Tucker
 10. Toby
 11. Milo
 12. Muffin
 13. Neo
 14. Oszi
 15. Denisz
 16. Brúnó

A beagle egyike az ősi kutyafajtáknak, tudniillik gyökerei több mint ezer évre nyúlnak vissza, amikor az ember mellé rókavadász kutyaként szegődött. Számos történész ugyanakkor úgy vélekedik, hogy a beagle-fajta eredete az V. századi Görögországig is visszavezethető. A rendkívül fejlett szaglásának betudhatóan a beagle-kölyök hihetetlenül kíváncsi a környezete minden apró kis szegmensére, olyannyira érdeklődik minden iránt, hogy számára a szomszéd kerítése csupán dekorációnak bizonyul, nem pedig „stop-táblának”.

Mindaddig, amíg nem sikerült kellőképpen kielégítenie kíváncsiságát: „nem ismer korlátot”, sőt a „dolgok mélyére” is mindig készen áll leásni, ezért ne lepődj meg, ha kertben, vagy a szomszéd kertjében néhanapján ékeskedik egynéhány gödröcske.

Beagle a kertben - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

A gödrök és a kielégíthetetlen szagló-kíváncsiság leküzdése ellen bedobhatsz néhány nagyszerű illatos játékot. Ezzel két legyet is üthetsz egy csapásra, hiszen egyrészt lefoglalod a kis fürkésző orrát egy kis időre, másrészt pedig megszabadulsz a látképromboló üregek látványától a kertedben.

Beagle kutyanevek minden nemhez

 1. Bambi
 2. Jumper
 3. Flash
 4. Radar
 5. Gizmo
 6. Foxy
 7. Bolt
 8. Boo
 9. Buck
 10. Fuzz
 11. Colt
 12. Hunter
 13. Boomer
 14. Hooter
 15. Yip
 16. Nozi
 17. Poirot
 18. Stinky
 19. Sherlock

Híres beagle kutyanevek

A kis floppy-fülű, játékos és vidám beagle kutyák egyike többek között a 70-es évek egyik kedvelt énekesének, Barry Manilownak, is kedvencévé vált. Manilow kis kedvencét elnevezte Bagelnek, és olyannyira szerette e kis kutyapajtását, hogy 1975-ös albumának (a Tryin ‘To Get The Feeling címűnek) hátsó bórítójára helyezte a fényképét.

Érdekes hobbid is lehet egy beagle társaságában, éspedig egy közösségi médiabeli profilképpel, amelyet kedvenced számára készítesz, felkeresheted a történelem híres beagle-jeit (és/vagy gazdáit), úgy mint: Snoopyt, Lyndon B. Johnson híres kedvenceit, Garfield Odie-ját, Gromit és Wallace-t stb.

 1. Gromit
 2. Louie
 3. Marie
 4. Mr. Peabody
 5. Porthos
 6. Shiloh
 7. Shoeshine
 8. Snoopy
 9. Underdog

További érdekességek a beagle kutyafajról!

Az igen aktív, nagy mozgásigényű, kíváncsi beagle kutya, már kölyökkorában fel szeretné fedezni az egész világot. Remek társra találsz benne, ha szeretnéd egész évben formában tartani magad, hiszen a beagle mindig vevő egy hosszabb sétára, kocogásra, túrázásra, állandóan kirándulna, ugrálna, játszana. Lehet vele jönni-menni hegyen és völgyön. Nem érdemes túl sokáig unatkozni hagyni a kis izgő-mozgó ebet, hiszen könnyen viharvert tereppé varázsolhatja unalmában az otthonod.

beagle - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

Ne felejtsd el: csak akkor fogadj be egy életrevaló kis virgonckát az életedbe, ha kellő idővel és aktivitással rendelkezel, vagy amennyiben felkészültél a tespedés-mentes, élénk és lendületes életmódra.

Egyre már most készülj fel: nagyon nehéz ellenállni ennek a sötétbarna- vagy mogyorószemű kis örökmozgó vonzerejének. Egy ilyen kutya kiegyensúlyozott gazdáját még boldogabbá tudja varázsolni, egész életében hűséges marad iránta. Meglehet, hogy már hajnalban ki fog zavarni az ágyadból – pápá szundi –, azonban remek választásnak bizonyul az egész család számára, akit könnyen a legjobb barát címet is magáénak tudhatja.

A Los Angeles-i repülőtér beagle-brigádja

Anatómialag a beagle kulcsponti szervének az orra bizonyul, minden kétséget kizáróan, különben miért rendelkezne 220 millió illatreceptorral (az emberi 5 milliónyi illatreceptorhoz képest mindez nagy eltérés, nem igaz?). A beagle orráról már a híres humorista, Dave Barry, is megemlékezett, sőt 1984-ben az Egyesült Államok Földművelésügyi Minisztériuma elhatározta, hogy létrehoz egy beagle-brigádot a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren való becsempészett élelmiszer kiszimatolására.

Napjainkban a New York-i Kennedy Repülőtéren egy ugyancsak beagle-fajta Izzy névre hallgató intelligens kutyával kerestetik a poggyászokba rejtett illegális élelmiszert (a kutyák szimatában bízó szövetségi képviselők ekképpen próbálják megvédeni az amerikai mezőgazdaságot).

Kutyatréning

A beagle kutya főbb jellemzői: a játékosság, kíváncsiság, aktivitás bizonyos esetekben (főként a kezdeti időszakban, kutyakölyökként) nehezen kezelhetővé teszik a kutyát, éppen azért erősen javasolt a kutyatréning bevezetése. Készülj fel: húzós lehet, ugyanis sok beagle-gazdi szerint, akár egy évet is igénybe vehet mindez, azonban az eredmény magáért fog beszélni.

A beagle-t nem hagyhatod hosszú időre magára sem a kertben, sem a házban, mivel az unatkozást gyorsan cselekvés váltja fel, és az nem biztos, hogy kedvedre való lesz. A beagle ugyanis megtalálja a módját annak, hogy szórakoztassa magát: ásással, vonyítással, vagy futkosással.

Sajnos a leggyakoribb oka annak, hogy egy gazda megválik ettől a kedves teremtménytől éppen annak tudható be, hogy belefáradt a szoktatásba. Győzödj meg róla, hogy készen állsz a kutyával való együttműködésre (például: bírod-e a beagle-kölyök kezdetbeli hangos ugatását?)

A beagle név jelentése

A beagle név jelentése - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

A beagle szó eredete egyelőre tisztázatlan. Vannak ugyan találgatások, de a történészek e téren még nem jutottak dűlőre. Úgy tartják, hogy a beagle szó a francia beguele szóból származhat, ami annyit tesz: nyílt torokból. Mások szerint az óangol eredetű beag, vagyis kicsi jelentésű szóval hozható kapcsolatba. Megint mások úgy vélik, hogy a francia beugler: üvölt, vagy a német begele: megijed szóra vezethető vissza.

Gondoskodás a beagle kutyákról

A bekerített háztáji terület elengedhetetlen egy olyan kutya esetében, mint a beagle. Már az elején érdemes beszerezni egy azonosító címkét a nyakörvére, hiszen tudvalévő, hogy ez a kíváncsi természetű kutya egy napon fel akarja fedezni a világot – te pedig bizonyára azt szeretnéd, ha felfedezőútját követően visszakerüljön hozzád.

Ha egy szag eléggé csábítónak bizonyul száméra, képes hagyni csapot-papot, hajlandó kockáztatni egy pillanatnyi illatérzékelés érdekében, ezért javallott az engedelmességi képzés. Egy ízletes falat kedvéért sok mindenre rávehető, ezért érdemes bedobni mindezt a kraft ideje alatt.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben