59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

husky 2 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Kutyanevek husky kutyáknak

Husky kutyanevek keresése foglalkoztat a kölyökkutyádnak? Ha igen, akkor a megfelelő helyre jöttél, mert listába szedtük és kategorizáltuk azokat a kutyaneveket, amelyek a legjobban illenek a husky kutyafajtához.

husky 1 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Az egyedi kutyanév tükrözi a kutya személyiségét, ha a te husky kutyádnak olyan neve van, ami nem szerepel az alábbi listákon, oszd meg a többiekkel a bejegyzés végén, egy hozzászólásban.

A meteorológiai és csillagászati jelenségek által inspirált husky nevek

1. Hamu
2. Aurora
3. Hópihe
4. Hópehely
5. Hógolyó
6. Iggy (Iglu)
7. Nova
8. Yuki (Japán )
9. Orion

Ha a husky kutyák kerülnek szóba, akkor legtöbben azonnal a szánhúzó állatokra gondolnak, akik suhannak a tájon és rendkívüli strapabírással bírnak. Tény pedig, hogy sokféle husky fajta létezik, a szibériaitól kezdve az alaszkain át egészen a vegyes, már-már felhígult fajtákig.

husky - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Fiú, Kan Husky kutyanevek

1. Artemis
2. Gavallér
3. Boomer
4. Kody
5. Conan
6. Duke
7. Herceg
8. Jerikó
9. Logan
10. Loki
11. Max
12. Milo
13. Parker
14. Zorro

A Kutyahideg című nagysikerű filmben látott állatokról azonban kevesen tudják, hogy nehezen fegyelmezhetőek, és igencsak féktelenek. Ennek ellenére azonban tény, hogy a husky szépsége, megjelenése és személyisége miatt is nagy népszerűségnek örvendő kutya fajta.

husky 2 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Lány, Nőstény Husky kutyanevek

1. Anasztázia
2. Bella
3. Chanel
4. Kloé
5. Electra
6. Keesha
7. Luna
8. Maya
9. Roxy
10. Rubin
11. Sahéba
12. Sierra
13. Sophie
14. Vénusz
15. Zoe

Szibériai husky: szoros rokonság a farkassal

A szibériai husky az egyik legrégebbről ismert fajta, amelyről azt mondják, még szoros kapcsolatban állt ősével, a farkassal. Talán éppen ennek is köszönhető a benne rejlő erős vadászösztön, ami akár a család cicái iránt is megnyilvánulhat. Azt szokták ezért mondani, hogy a szibériai husky nem feltétlenül javasolt akkor, ha egyéb kisállatok is megtalálhatóak a családban.

husky 3 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Szibériai husky kutyanevek minden nemhez

1. Beo-woof
2. Láng
3. Bones
4. Chinook
5. Agyar
6. Szellem
7. Freedom
8. Nanook
9. Fantom
10. Turbo
11. Suttogó
12. Yeti

Elsőre talán nem is gondolnánk, de a husky igencsak szófogadatlan, és bár minden csak nevelés kérdése, de az ösztönöket szinte lehetetlen kiölni az állatból. Intelligenciája ellenére nagyon makacs, és többrétegű bundája miatt annak tisztítása és karbantartása is nagy odafigyelést igényel.

Alaszkai husky, a tipikus verseny állat

Az alaszkai husky típussal nem csak versenyeken találkozni gyakran, de a szánhúzás terén is fontos érdemei vannak a fajtának. Akár szélsőséges időjárási körülmények között is megállja a helyét, ami származási helyéből adódóan nem is csoda. Személyében energikus munkakutyát kaphatunk, és bár színe és mintája őseire emlékeztet, mégis egy kedves, de kalandor lélekkel rendelkező állatnak számít.

szanhuzo husky - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Kutyák, amelyek hasonlítanak a huskyra

A vérvonal felhígulásával persze számos olyan fajta is megjelent, melyek nem kifejezetten a husky kutya fajtához tartoznak, de megjelenésüket illetően mégis hasonlóak. Az alaszkai malamut méretét illetően nagyobb, strapabíróbb, a grönlandi kutya pedig egy nagy kölyök, ami esetében egyúttal makacssággal és domináns viselkedéssel társul.

Husky kutyanevek, amelyeket helyek ihlettek

1. Alaszka
2. Cheyenne
3. Dakota
4. Kékes
5. Juno
6. Maru
7. Mátra
8. Montana
9. Reno

Felelős állattartóként mindenképpen megfontolást igényel, hogy milyen fajtára esik a választás. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy tudunk-e elegendő aktivitást biztosítani leendő kedvencünk számára, vagy jelleme mennyire passzol elképzeléseinkhez, mindennapi időbeosztásunkhoz.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Beagle 343x228 - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

Beagle kutya nevek A beagle egy középtermetű, tömött, intelligens és végtelenül türelmes vadászkutya-típus, aki jellemvonásainak köszönhetően méltó és aktív társa és pajtása lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Rövid időn belül ...
Bővebben
Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert 343x228 - Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Manapság egy kutyaszitterre rátalálni látszólag pofonegyszerű dolog, hiszen nincs más dolgunk, minthogy egy megfelelő alkalmazás legyen a telefonunkon, amelynek segítségével aztán percek alatt zúdulhatnak a feladatra jelentkezők. A gyors jelentkezés ...
Bővebben
Angol bulldog az angolok „nemzeti ebe” 343x228 - Angol bulldog - az angolok „nemzeti ebe”

Angol bulldog – az angolok „nemzeti ebe”

A házőrzőre illetve házi kedvencre vágyók számos kutyafaj közül válogathatnak. Attól függően, hogy mi számít elsődleges szempontnak a kutya tartását illetően választhatunk inkább családcentrikus, nyugodt természetű ebet, vagy vadabbat, mely ...
Bővebben
E-cigaretta, kutya

Az e-cigaretta veszélyei a kutyára

Az elektronikus cigaretta (e-cigaretta) népszerű alternatívát jelent a dohányzó embereknek. A jelenleg uralkodó elméletek szerint – bár ebben némileg megoszlanak a vélemények – a „villany bagóban” lényegesen kevesebb mérgező anyag ...
Bővebben
Kutya vezényszavak

3 vezényszó, ami megmentheti a kutyád életét

A kutyakiképzés felhőtlen időtöltés az ebeddel, az elsajátított tudás következtében jól nevelt, engedelmes blöki válik belőle. A foglalkozás erősíti a gazda és az állat közti szociális kapcsolatot, felesleges energiákat szabadít ...
Bővebben