59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

husky 2 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Kutyanevek husky kutyáknak

Husky kutyanevek keresése foglalkoztat a kölyökkutyádnak? Ha igen, akkor a megfelelő helyre jöttél, mert listába szedtük és kategorizáltuk azokat a kutyaneveket, amelyek a legjobban illenek a husky kutyafajtához.

husky 1 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Az egyedi kutyanév tükrözi a kutya személyiségét, ha a te husky kutyádnak olyan neve van, ami nem szerepel az alábbi listákon, oszd meg a többiekkel a bejegyzés végén, egy hozzászólásban.

A meteorológiai és csillagászati jelenségek által inspirált husky nevek

1. Hamu
2. Aurora
3. Hópihe
4. Hópehely
5. Hógolyó
6. Iggy (Iglu)
7. Nova
8. Yuki (Japán hó)
9. Orion

Ha a husky kutyák kerülnek szóba, akkor legtöbben azonnal a szánhúzó állatokra gondolnak, akik suhannak a tájon és rendkívüli strapabírással bírnak. Tény pedig, hogy sokféle husky fajta létezik, a szibériaitól kezdve az alaszkain át egészen a vegyes, már-már felhígult fajtákig.

husky - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Fiú, Kan Husky kutyanevek

1. Artemis
2. Gavallér
3. Boomer
4. Kody
5. Conan
6. Duke
7. Herceg
8. Jerikó
9. Logan
10. Loki
11. Max
12. Milo
13. Parker
14. Zorro

A Kutyahideg című nagysikerű filmben látott állatokról azonban kevesen tudják, hogy nehezen fegyelmezhetőek, és igencsak féktelenek. Ennek ellenére azonban tény, hogy a husky szépsége, megjelenése és személyisége miatt is nagy népszerűségnek örvendő kutya fajta.

husky 2 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Lány, Nőstény Husky kutyanevek

1. Anasztázia
2. Bella
3. Chanel
4. Kloé
5. Electra
6. Keesha
7. Luna
8. Maya
9. Roxy
10. Rubin
11. Sahéba
12. Sierra
13. Sophie
14. Vénusz
15. Zoe

Szibériai husky: szoros rokonság a farkassal

A szibériai husky az egyik legrégebbről ismert fajta, amelyről azt mondják, még szoros kapcsolatban állt ősével, a farkassal. Talán éppen ennek is köszönhető a benne rejlő erős vadászösztön, ami akár a család cicái iránt is megnyilvánulhat. Azt szokták ezért mondani, hogy a szibériai husky nem feltétlenül javasolt akkor, ha egyéb kisállatok is megtalálhatóak a családban.

husky 3 - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Szibériai husky kutyanevek minden nemhez

1. Beo-woof
2. Láng
3. Bones
4. Chinook
5. Agyar
6. Szellem
7. Freedom
8. Nanook
9. Fantom
10. Turbo
11. Suttogó
12. Yeti

Elsőre talán nem is gondolnánk, de a husky igencsak szófogadatlan, és bár minden csak nevelés kérdése, de az ösztönöket szinte lehetetlen kiölni az állatból. Intelligenciája ellenére nagyon makacs, és többrétegű bundája miatt annak tisztítása és karbantartása is nagy odafigyelést igényel.

Alaszkai husky, a tipikus verseny állat

Az alaszkai husky típussal nem csak versenyeken találkozni gyakran, de a szánhúzás terén is fontos érdemei vannak a fajtának. Akár szélsőséges időjárási körülmények között is megállja a helyét, ami származási helyéből adódóan nem is csoda. Személyében energikus munkakutyát kaphatunk, és bár színe és mintája őseire emlékeztet, mégis egy kedves, de kalandor lélekkel rendelkező állatnak számít.

szanhuzo husky - 59 kutyanév a husky típusú kutyafajtáknak!

Kutyák, amelyek hasonlítanak a huskyra

A vérvonal felhígulásával persze számos olyan fajta is megjelent, melyek nem kifejezetten a husky kutya fajtához tartoznak, de megjelenésüket illetően mégis hasonlóak. Az alaszkai malamut méretét illetően nagyobb, strapabíróbb, a grönlandi kutya pedig egy nagy kölyök, ami esetében egyúttal makacssággal és domináns viselkedéssel társul.

Husky kutyanevek, amelyeket helyek ihlettek

1. Alaszka
2. Cheyenne
3. Dakota
4. Kékes
5. Juno
6. Maru
7. Mátra
8. Montana
9. Reno

Felelős állattartóként mindenképpen megfontolást igényel, hogy milyen fajtára esik a választás. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy tudunk-e elegendő aktivitást biztosítani leendő kedvencünk számára, vagy jelleme mennyire passzol elképzeléseinkhez, mindennapi időbeosztásunkhoz.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben