6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

7 egyértelmű jele annak hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Számos betegség tünete nem mindig egyértelmű jele annak, hogy a kutyával azonnal állatorvoshoz kellene fordulni. A kutyabetegség tüneteinek felismerése az egyik legnagyobb kihívás lehet a gazdik számára. Miért?

A háziállatoknál a betegség tünetei gyakran hasonlíthatnak a szokásos kutya viselkedéshez. Például a mozgás nehézség, amikor a kutya órák hosszát lustálkodik.

Gyakran előfordul, hogy valójában nem kell állatorvoshoz fordulni. De ne felejtsd el, hogy az alábbi 6 tünet felismerése esetén azonnal állatorvos segítségét kell kérned a kutyaegészség érdekében.

1. Általános levertség és mobilitási nehézségek

A levertség és a mobilitási problémák a háziállatok betegségének leggyakoribb jelei.

Ha a kutyusod több órán keresztül sántikál, vagy egyáltalán nem hajlandó elmozdulni a helyéről, amikor szólsz neki, akkor a legjobb, ha azonnal elviszed az állatorvoshoz.

2. Vizelet problémák

A szakértők szerint a kutyáknak napi 3-5 alkalommal kell vizelniük. Természetesen nincs kőbe vésve a dolog, mivel bizonyos tényezők befolyásolhatják a vizelés mennyiségét vagy gyakoriságát. Betegség esetén előfordulhat, hogy a kutya egyáltalán nem vizel.

Vizelet problémák kutyáknál - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Ha megfigyeled, hogy a kutyád vizelési pozícióba áll, de nem sikerül vizelnie, akkor mindenképpen keresd fel az állatorvost.

3. Nehéz légzés és köhögés

Sajnos gyakori eset, amikor nehezen lélegezni vagy köhögni kezd a kutya. Ez tüdőfertőzés vagy alsó légúti betegség jele is lehet. Ha napokig tart a tünet, akkor itt az ideje, hogy meglátogasd az állatorvost.

4. Különféle rohamok

Nehéz elhinni, de a kutyák is szenvedhetnek bizonyos típusú epilepsziában. Feltétlenül látogasd meg az állatorvost, hogy kiderüljön, van-e komoly háttere az esetleges görcsrohamnak.

A roham első fázisa egy figyelmeztetés jellegű tünet, amely tudatja veled, hogy roham várható. Ebben a szakaszban a kutya feszült, izgatott és gyakran szorong vagy reszket.

5. Hányás

A hányás néha mindennapi jelenség lehet a háziállatok számára, így nem mindig feltűnő jelenség a gazdik számára. De vannak olyan esetek, amikor a hányás aggodalomra adhat okot.

Ellenőrizd a kutya hányását. Ha furcsa vagy idegen anyagok esetleg vér is van benne fordulj állatorvoshoz. Napi három vagy több hányás esetén is indokolt az állatorvoshoz vinni.

6. Étel és víz visszautasítása

Néha előfordul, hogy a kutyádnak nagyobb lesz az étvágya, egyesesetekben pedig az is megeshet, hogy egyáltalán nem eszik és ez teljesen normális. Ha azonban egy ideje visszautasítja mind az ételt, mind pedig a folyadékot, akkor lehet, hogy több van a dolog mögött, mint a szokásos étvágytalanság.

tel és víz visszautasítása - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Gyakran fordul elő, hogy egy háziállat megtagadja bármilyen étel vagy víz bevitelét a fertőzés tüneteként. A lehető leghamarabb állatorvoshoz kell vinned, hogy segítsen a probléma pontos meghatározásában.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben
7 egyértelmű jele annak hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége 343x228 - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Számos betegség tünete nem mindig egyértelmű jele annak, hogy a kutyával azonnal állatorvoshoz kellene fordulni. A kutyabetegség tüneteinek felismerése az egyik legnagyobb kihívás lehet a gazdik számára. Miért? A háziállatoknál ...
Bővebben
Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal 343x228 - Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Az újdonsült kiskutya-családtag első napja új otthonában hasonlóképpen zajlik, mint egy újszülött első 24 órája családja körében. A húzódzkodástól az összebújásig göröngyös lehet az út, hiszen meg kell ismerkedni egymással, ...
Bővebben
Amerikai pitbull terrier erős sokoldalú és imádja az embereket 343x228 - Amerikai pitbull terrier - erős, sokoldalú és imádja az embereket

Amerikai pitbull terrier – erős, sokoldalú és imádja az embereket

Az amerikai pitbull terrier ősének a középkori Anglia marháit terelő bulldogot tartják. Ezek a bulldogok a mostaniakkal ellentétben masszív, nagyobb méretű kutyák voltak, éppen ezért gyakran használták őket fel az ...
Bővebben
Miért kell hagynod hogy a kutyád szimatoljon séta közben 343x228 - Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

A kutyák sétáltatás közben buzgó szaglászásba, szimatolásba kezdenek, hiszen az őket körülvevő környezetben remek ingercsomagot vélnek felfedezni, ami számtalan érdekes információt szolgáltat számukra. Ne csodálkozzunk, ugyanis négylábú kedvencünk nem kevesebb ...
Bővebben