6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

7 egyértelmű jele annak hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Számos betegség tünete nem mindig egyértelmű jele annak, hogy a kutyával azonnal állatorvoshoz kellene fordulni. A kutyabetegség tüneteinek felismerése az egyik legnagyobb kihívás lehet a gazdik számára. Miért?

A háziállatoknál a betegség tünetei gyakran hasonlíthatnak a szokásos kutya viselkedéshez. Például a mozgás nehézség, amikor a kutya órák hosszát lustálkodik.

Gyakran előfordul, hogy valójában nem kell állatorvoshoz fordulni. De ne felejtsd el, hogy az alábbi 6 tünet felismerése esetén azonnal állatorvos segítségét kell kérned a kutyaegészség érdekében.

1. Általános levertség és mobilitási nehézségek

A levertség és a mobilitási problémák a háziállatok betegségének leggyakoribb jelei.

Ha a kutyusod több órán keresztül sántikál, vagy egyáltalán nem hajlandó elmozdulni a helyéről, amikor szólsz neki, akkor a legjobb, ha azonnal elviszed az állatorvoshoz.

2. Vizelet problémák

A szakértők szerint a kutyáknak napi 3-5 alkalommal kell vizelniük. Természetesen nincs kőbe vésve a dolog, mivel bizonyos tényezők befolyásolhatják a vizelés mennyiségét vagy gyakoriságát. Betegség esetén előfordulhat, hogy a kutya egyáltalán nem vizel.

Vizelet problémák kutyáknál - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Ha megfigyeled, hogy a kutyád vizelési pozícióba áll, de nem sikerül vizelnie, akkor mindenképpen keresd fel az állatorvost.

3. Nehéz légzés és köhögés

Sajnos gyakori eset, amikor nehezen lélegezni vagy köhögni kezd a kutya. Ez tüdőfertőzés vagy alsó légúti betegség jele is lehet. Ha napokig tart a tünet, akkor itt az ideje, hogy meglátogasd az állatorvost.

4. Különféle rohamok

Nehéz elhinni, de a kutyák is szenvedhetnek bizonyos típusú epilepsziában. Feltétlenül látogasd meg az állatorvost, hogy kiderüljön, van-e komoly háttere az esetleges görcsrohamnak.

A roham első fázisa egy figyelmeztetés jellegű tünet, amely tudatja veled, hogy roham várható. Ebben a szakaszban a kutya feszült, izgatott és gyakran szorong vagy reszket.

5. Hányás

A hányás néha mindennapi jelenség lehet a háziállatok számára, így nem mindig feltűnő jelenség a gazdik számára. De vannak olyan esetek, amikor a hányás aggodalomra adhat okot.

Ellenőrizd a kutya hányását. Ha furcsa vagy idegen anyagok esetleg vér is van benne fordulj állatorvoshoz. Napi három vagy több hányás esetén is indokolt az állatorvoshoz vinni.

6. Étel és víz visszautasítása

Néha előfordul, hogy a kutyádnak nagyobb lesz az étvágya, egyesesetekben pedig az is megeshet, hogy egyáltalán nem eszik és ez teljesen normális. Ha azonban egy ideje visszautasítja mind az ételt, mind pedig a folyadékot, akkor lehet, hogy több van a dolog mögött, mint a szokásos étvágytalanság.

Étel és víz visszautasítása - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Gyakran fordul elő, hogy egy háziállat megtagadja bármilyen étel vagy víz bevitelét a fertőzés tüneteként. A lehető leghamarabb állatorvoshoz kell vinned, hogy segítsen a probléma pontos meghatározásában.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben