A kutyák képesek felismerni az emberi érzelmeket!

A kutyák képesek felismerni az emberi érzelmeket - A kutyák képesek felismerni az emberi érzelmeket!

Egy hozzánk közel álló és jó barát mindig megérzi, ha valami nincs rendben velünk. Ezen a jó baráton érthetjük négylábú pajtásunkat is, aki valóban az összes barát közül a legjobban és a legönzetlenebbül tudj szeretni gazdáját.

Az őszinte barátságáért semmi nagy és teljesíthetetlen dolgot nem vár cserébe, mindössze a gondoskodást. Szeret felhőtlenül játszani, de azt sem egyedül, hanem szeretett gazdájával. Főleg akkor próbálja bevonni őt egy játékba, amikor azt látja, hogy a gazdi szomorú. Farkát csóválva, oda simulva, kis fejecskéjét a tenyerünkbe téve egyre csak hízeleg és próbálja elfeledtetni velünk a gondokat. De vajon érzi, ha szomorúak vagy boldogok vagyunk? Igen!

Híres pszichológiai egyetemek professzorai már bebizonyították, hogy a kutyusok igen is megérzik azt, hogy milyen érzelmekkel küzd épp gazdájuk. Bármilyen hangulatban is kerüljünk haza a munkából, ő vidáman, kedvesen fogad. Barna szemeiben ott az öröm, amely ezt mondja: Na végre hazajöttél gazdi, most már kapok kaját és játszhatunk egy kicsit.

De egy jó gazdinak nem kell ahhoz egy professzor véleménye, hogy észrevegye, a kutya hangulata is megváltozik néhány perc elteltével, mihelyst felmérte, hogy velünk valami nincs rendben. Ilyenkor leereszkedik első két lábára, mancsaira ráteszi a kis fejét és ő is szomorúan néz körbe, várva a fejleményeket.

Minden lépésünket követi, leül mellénk és szomorú tekintetében meglátjuk saját magunkat. Megsajnáljuk őt, és próbálunk ez után úgy tenni, hogy már nem is vagyunk annyira rosszkedvűek. Miért is lennénk, hisz van egy jó barátunk, aki mindig hazavár és annak örül, ha én örülök.

Nem is telik el sok idő és már minden megy a régi kerékvágásba. Sikerül elfelednem a napi történteket az én legjobb barátomnak köszönhetően.

Ezt a fajta barátságot senkiért és semmiért nem szabad és nem is kell feladni. Ápolni kell, akárcsak embertársainkkal a vele való kapcsolatot, mert a kutyusok különleges módon tudják azt meghálálni felénk.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?