Csipsz, desszert és alkohol kutya táljába nem való!

Milyen ételeket tilos enni a kutyáknak 1 - Csipsz, desszert és alkohol kutya táljába nem való!

Akinek életében volt már legalább egy kutyusa, az biztosan tudja, milyen nehéz ellenállni azoknak a bizonyos tipikus kutya-pillantásoknak. Hiszen hogyan is zajlik egy hagyományos családi ebéd ott, ahol eb is van a háznál?

Mindenki komótosan elhelyezkedik az asztal körül, elkezd jóízűen táplálkozni, és ekkor megjelenik Ő. Csendben leül, száját nyalogatva és kérlelő tekintetének nem tudunk ellenállni, úgyhogy dobunk neki is az ételünkből.

Igen ám, csakhogy nem mindegy, hogy konkrétan mit eszünk, vannak ugyanis olyan étkek, amelyeket az emberek napi szinte előszeretettel fogyasztanak, a kutyák számára azonban kifejezetten károsak lehetnek.

Igazság szerint ezek az ételek és italok a kétlábúak számára sem egészségesek, azonban négylábú barátaink még inkább lebetegedhetnek tőlük.

Milyen ételeket tilos enni a kutyáknak?

Ide tartozik például a hot-dog is. Bár tükörfordításban az étel neve ugyebár „forró kutya” lenne, bundás barátaink szervezetére azonban igencsak károsak az ilyen és ehhez hasonló gyors ételek.

Az ilyen “gyors étkekben” lévő nagy mennyiségű só és tartósítószer ugyanis idegen számukra és sok esetben betegséget: hasmenést vagy egyéb emésztési gondokat okozhat.

A csipszek és egyéb sós rágcsálni valók szintén tiltólistásak, mivel, ha figyelmen is kívül hagyjuk azt az igencsak nyilvánvaló tényt, hogy szintén egészségtelen ételekről van szó.

Azzal viszont már kénytelenek vagyunk szembenézni, hogy az elképesztően sós ropik miatt a kutyák vízszükséglete iszonyatosan megnő. Ezek után pedig senki se csodálkozzon azon, ha az egyébként szobatiszta eb odavizel a szoba minden sarkába.

Ha drága nekünk a kutyánk élete, akkor semmiképp se adjunk neki szőlőt vagy mazsolát. Ezek ugyanis komoly veseproblémákat okozhatnak, amelyek akár már középtávon is fatális kimenetelűek lehetnek. Bár mi emberek szeretjük a csokoládét, az ebeket nem szabad ilyesmivel „jutalmazni”, mert szintén csúnyán lebetegedhetnek tőle.

És végül, de nem utolsó sorban, ott vannak az alkoholos italok, amelyeket sosem lenne szabad ebeknek adni. Ugyan a kétlábúaknak sem áll jól, ha illuminált állapotban hőbörögnek vagy másnaposan nyűgölődnek egy-egy masszív alkoholfogyasztás után. A kutyák azonban egy kevéske szesztől is igencsak rosszul lehetnek!

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben
7 egyértelmű jele annak hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége 343x228 - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Számos betegség tünete nem mindig egyértelmű jele annak, hogy a kutyával azonnal állatorvoshoz kellene fordulni. A kutyabetegség tüneteinek felismerése az egyik legnagyobb kihívás lehet a gazdik számára. Miért? A háziállatoknál ...
Bővebben
Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal 343x228 - Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Az újdonsült kiskutya-családtag első napja új otthonában hasonlóképpen zajlik, mint egy újszülött első 24 órája családja körében. A húzódzkodástól az összebújásig göröngyös lehet az út, hiszen meg kell ismerkedni egymással, ...
Bővebben