Ételallergiák a kutyáknál

Ételallergiák a kutyáknál - Ételallergiák a kutyáknál

Akárcsak az emberek, a kutyák is sokszor hajnalosak arra, hogy bizonyos ételeket ne bírjanak, és betegek legyenek tőlük. Az érzékenyebb emberek allergiásak lehetnek például a mogyoróra, vagy a különféle magvas ételekre. Bár ezek a leggyakoribbak, vannak sokkal meglepőbb esetek is. De melyek azok, amelyekre nemcsak mi, hanem a kutyánk is érzékeny lehet?

Náluk a leggyakrabban a tejtermékek, a marha, a bárány és a tojás válthat ki allergiás reakciókat. Sajnos, ha ezt tapasztaljuk, akkor nem elég, ha kivesszük az étrendjéből ezeket az összetevőket. A legtöbb kutyaétel is tartalmazza ezeket, tehát pontosan meg kell nézni, hogy melyik fajtából válogatunk.

Szerencsére a gyártók gondoltak már erre, ezért léteznek olyan ételfajták, amelyek pont az allergiás kutyáknak lettek kitalálva. Bár ezek valamivel drágábbak, biztosan megér ennyit a kutyánk egészsége.

Szerencsére az ételallergia kevésbé gyakori náluk, mint az embereknél, és nem is jár annyira súlyos tünetekkel és szövődményekkel. A kutyát nem kell rögtön a sürgősségire vinni, és nem is szenved annyira ettől a betegségtől, de nem árt odafigyelni.

Fontos továbbá megjegyezni mindezekkel kapcsolatban még azt is, hogy az intoleranciát semmiképpen ne tévesszük össze az allergiával. Amikor az állatka valamilyen ételt nem tolerál, akkor az rendszerint hasmenést, vagy gyomormenést okoz nála. Ilyenkor pont olyan tüneteket produkál, mint az ember, amikor valamivel elrontja a gyomrát.

Viszont van a másik eset, amikor valóban allergiával kell számolnunk. Ilyenkor viszkető bőrfelületek és hólyagok jelennek meg a test érzékenyebb részein, akárcsak nálunk.

Szerencsére könnyen helyre lehet hozni diétával, és a tünetek csak akkor újulnak ki, amikor újra ártalmas ételeket fogyasztanak. Ezt könnyű elkerülni, hiszen azt eszik, amit mi adunk nekik.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben