Ételek, amelyek nagyon károsak a kutyák számára

telek amelyek nagyon károsak a kutyák számára - Ételek, amelyek nagyon károsak a kutyák számára

A kutyák imádnak enni. Szinte bármit elfogyasztanak, amit eléjük rakunk. Nem egy kutya létezik, aki szó szerint mindenevő. Azonban nagyon vigyáznunk kell, hogy mit adunk nekik, mert rengeteg olyan étel van, amitől betegek lehetnek. Mivel ők nem teszik, nekünk kell figyelnünk arra, hogy az ilyen ételekből ne juthasson be a szervezetükbe.

Az első ilyen finomság természetesen a csokoládé. Szerencsére ezt mindenki tudja, hogy mennyire káros a kutyáknak, és nem eteti őket vele. Kivéve persze a kisgyerekeket. Szóval, ha gyermekünk is van a kutyánk mellett, akkor egyáltalán nem tanácsos kettesben hagyni őket egy helyiségben egy tábla csokival. Lehet, hogy a gyerekek csak kedveskedni akarnak majd, de ezzel megmérgezik a háziállatukat. A csokoládéban levő kakaó és cukormennyiség halálos is lehet nekik.

Értelemszerűen ezért persze a sok cukrot tartalmazó ételek, főleg az édességek is nagyon ártalmasak. Ezen kívül, persze cseppet sem meglepő módon, a kávé sem tesz túl jót nekik. Nem tanácsos tehát, hogy a kutyussal egy reggelit fogyasszunk…

Akárcsak az embereknél, a kutyáknál sem jó, ha túl fűszeresek az ételek, amelyeket fogyasztanak, még akkor sem, ha ez csak fűszernövényekből áll. Közülük a fokhagyma az, amelyet mindenképpen el kell kerülniük. A zöldhagymát megehetik, de fogyasztását annak sem szabad túlzásba vinni.

Meglepő lehet, hogy a gomba sem tesz jót nekik. Az ember azt gondolná, hogy az mindenkinek egy nagyon hasznos tápanyag forrás, akár emberről, akár állatról legyen szó. A kutyáknak viszont egyáltalán nem bírja a gyomruk, ezért valószínűleg hányni fognak majd tőle. Ha már az egészséges ételeknél tartunk, meg kell említeni az avokádót, meg a diót is, hiszen a kutyusok gyomra ezeket sem bírja túl jól.

Mindent összevetve, ha olyan étellel etetjük őket, ami nem kifejezetten kutyák számára készült, akkor érdemes egy kicsit utánanéznünk, hogy nem-e tesz rosszat nekik.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?