Hogyan tartsuk vissza a kutyát, ha nagyon húz a pórázzal?

Hogyan tartsuk vissza a kutyát ha nagyon húz a pórázzal - Hogyan tartsuk vissza a kutyát, ha nagyon húz a pórázzal?

Azoknál, akik városi környezetben nevelnek kutyát, általános jelenség, hogy kénytelenek kivinni őket pórázzal. Sajnos ez azoknál a kutyáknál is így kell történjen, akik nagyon szépen viselkednek általában és minden gond nélkül jönnének mellettünk az utcán. A törvény mindenkit kötelez, hogy az utcán pórázzal sétáltasson, akár kis, akár nagytestű fajtáról legyen szó.

De mit lehet tenni, hogy a kutyus szépen jöjjön mellettünk és ne húzzon minket végig a városon, ha meglát például egy másik kutyát, vagy egy felröppenő madarat? A nagytestű kutyák esetében ez a kérdés még égetőbben várja a választ. Hiszen ilyenkor a gazda feladata nagyon nehéz, főleg akkor, ha jóformán kistermetűbb, mint a kedvence. Szerencsére vannak direkt erre a problémára kifejlesztett nyakörvek.

Ezeknek lényege, hogy a belső részein olyan szegecsek találhatóak, amelyek pont annyira mélyednek bele a kutya bőrébe, hogy visszafogják őt, de nem annyira, hogy különösebb fájdalmat okozzanak nekik. Ezt általában a nagyobb testű kutyáknál használják, mert nekik sokkal vastagabb a bőrük, mint a kicsiknek.

A kiskutyákat nem olyan nehéz visszafogni, egyszerűen megteheti az is, aki nem rendelkezik különösebb fizikai erőnléttel. Bár számukra is gyártanak hasonló nyakörveket, náluk nem annyira szükséges, mint a nagyoknál.

A legfontosabb mindkét esetben az, hogy figyelembe vegyük a kutya igényeit is sétáláskor, és ne csak azt tartsuk szem előtt, hogy mi hova és mennyi idő alatt szeretnénk eljutni. Azt is vegyük figyelembe, hogy neki is maradjon ideje szaglászni, megjelölni a területét és nézelődni.

Sokkal nyugodtabban fog jönni, ha ő is megteheti, amit akar, és nem csak a mi elvárásainknak kell megfelelnie. Az első méterekben persze valószínűleg akkor is húzni fog, de ha kicsit engedünk neki, akkor viszonozni fogja kedvességünket.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?