Hogyan viselkedjünk az állatorvosnál?

Állatorvosnál

Akad néhány gyakori és tipikus hiba, amit a kutyatulajdonosok elkövetnek, amikor kedvencükkel meglátogatják az állatorvost. Fogadd el, hogy ha nem tartasz be bizonyos viselkedési normákat, azzal nem csak a te ebed, de más állatok helyzetét is megnehezíted. Hiszen mindenki célja az, hogy a vizit gyors és zökkenőmentes legyen. Így tudod elkerülni az előforduló hibákat és kellemetlenségeket.

Mindig használj pórázt

Ha a kutyát az állatorvoshoz viszed, mindig kösd meg. Még akkor is, ha a te ebed a világ legszófogadóbb és legjámborabb jószága. A blöki ugyanis teljesen kiszámíthatatlan mozdulatokkal, gesztusokkal fog viselkedni egy számára idegen környezetben,

Ezen felül szem előtt kell tartanod a többi gazda és állat biztonságát is. A rengeteg inger egy pillanat alatt nem várt agressziót válthat ki a kutyából. Sőt, előfordulhat az ellenkezője is: félelmében kiszaladhat az állatorvosi váróból. Bizonyosodj meg róla, hogy a nyakörve megfelelő tartást biztosít, és nem tudja kihúzni belőle a fejét.

Tartsd a kutyádat olyan közel magadhoz, amennyire tudod

Sokan szeretik hosszú pórázra engedni az ebet a váróban, mondván, barátkozzon csak a többi két- és négylábúval.

Mindig tartsd közel magadhoz a kutyádat, soha ne engedd más állat személyes terébe menni.

Annak ellenére, hogy a te kutyád szelíd, előfordulhat, hogy a többi állat nem az. A macskák például kifejezetten gyűlölik az ismeretlen ebek szimatolását, érdeklődését. A megemelkedett stressz-szint nehezítheti a kezelést, negatív berögződéshez vezethet az állatorvosi látogatás kapcsán.

Mindig időben érkezzetek

A kutyák és a macskák gyakran nehezen viselik az orvosnál történő tartózkodást. Ennek érdekében a személyzet igyekszik a lehető legrövidebbre lefaragni azt az időt, amit a gazdiknak és jószágaiknak várakozással kell tölteniük.

Légy tekintettel a többi állattulajdonosra, és ne várakoztasd őket feleslegesen. Ha nem érnél oda a megbeszélt időpontban, hívd fel a rendelőt, tájékoztasd őket a késésről. Így tudnak módosítani az időpontokon, és zökkenőmentessé tehetik a rendelést.

Kapcsold ki a mobiltelefonodat

Sajnos gyakori kép, hogy amíg az állatorvos ellátja a kutyát, addig a gazda kedélyesen cseveg a mobilján. Ez egyrészt igen nagyfokú tiszteletlenség, másrészt rengeteg olyan információ kerülheti el a figyelmedet, ami a blöki egészségét szolgálja.

Ezért mielőtt belépsz a rendelő ajtaján, kapcsold ki a telefonodat. Ha életbevágóan fontos hívást vársz, akkor némítsd le a készüléket, és hagyd el a rendelőt, ha keresnek.

Légy őszinte az állatorvossal

Ez egy neuralgikus pont lehet a gazda-állatorvos kapcsolatban. Sok kutyatulajdonos ugyanis ódzkodik kedvence személyiségéről beszélni, és inkább a szőnyeg alá söpri, bagatellizálja a problémákat. Soha ne szégyelld bevallani, ha ebed félénk, szorong vagy agresszív, harap. Az orvos segíteni fog feltárni a probléma hátterét, és útmutatást ad a kutya gyógyulásához.

Szintén légy őszinte az etetéssel kapcsolatban. Ha a kutya beteg, fontos információ lehet, hogy mit, mikor és mennyit evett. Ne hallgasd el az asztalról „leeső” falatokat és nyalánkságokat sem. Ezeknek mind-mind hatalmas jelentősége lehet a diagnosztizálás során.

Ha kimaradt egy gyógyszer, ha nem tartottad be odahaza maximálisan az orvosi utasításokat, azokat se legyél rest bevallani a szakembernek. Hidd el, hogy a hallgatással az esetek túlnyomó többségében többet ártasz, mint az őszinteséggel.

Ezeknél a szabályoknál nem kell többet tenned az állatorvosi látogatás során. Ha ezt a minimumot betartod, egy nagy lépést tettél annak érdekében, hogy mindenki számára gyorssá és kevésbé kellemetlenné változtasd a rendelőben töltött időt.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben