Hogyan viselkedjünk az állatorvosnál?

Állatorvosnál

Akad néhány gyakori és tipikus hiba, amit a kutyatulajdonosok elkövetnek, amikor kedvencükkel meglátogatják az állatorvost. Fogadd el, hogy ha nem tartasz be bizonyos viselkedési normákat, azzal nem csak a te ebed, de más állatok helyzetét is megnehezíted. Hiszen mindenki célja az, hogy a vizit gyors és zökkenőmentes legyen. Így tudod elkerülni az előforduló hibákat és kellemetlenségeket.

Mindig használj pórázt

Ha a kutyát az állatorvoshoz viszed, mindig kösd meg. Még akkor is, ha a te ebed a világ legszófogadóbb és legjámborabb jószága. A blöki ugyanis teljesen kiszámíthatatlan mozdulatokkal, gesztusokkal fog viselkedni egy számára idegen környezetben,

Ezen felül szem előtt kell tartanod a többi gazda és állat biztonságát is. A rengeteg inger egy pillanat alatt nem várt agressziót válthat ki a kutyából. Sőt, előfordulhat az ellenkezője is: félelmében kiszaladhat az állatorvosi váróból. Bizonyosodj meg róla, hogy a nyakörve megfelelő tartást biztosít, és nem tudja kihúzni belőle a fejét.

Tartsd a kutyádat olyan közel magadhoz, amennyire tudod

Sokan szeretik hosszú pórázra engedni az ebet a váróban, mondván, barátkozzon csak a többi két- és négylábúval.

Mindig tartsd közel magadhoz a kutyádat, soha ne engedd más állat személyes terébe menni.

Annak ellenére, hogy a te kutyád szelíd, előfordulhat, hogy a többi állat nem az. A macskák például kifejezetten gyűlölik az ismeretlen ebek szimatolását, érdeklődését. A megemelkedett stressz-szint nehezítheti a kezelést, negatív berögződéshez vezethet az állatorvosi látogatás kapcsán.

Mindig időben érkezzetek

A kutyák és a macskák gyakran nehezen viselik az orvosnál történő tartózkodást. Ennek érdekében a személyzet igyekszik a lehető legrövidebbre lefaragni azt az időt, amit a gazdiknak és jószágaiknak várakozással kell tölteniük.

Légy tekintettel a többi állattulajdonosra, és ne várakoztasd őket feleslegesen. Ha nem érnél oda a megbeszélt időpontban, hívd fel a rendelőt, tájékoztasd őket a késésről. Így tudnak módosítani az időpontokon, és zökkenőmentessé tehetik a rendelést.

Kapcsold ki a mobiltelefonodat

Sajnos gyakori kép, hogy amíg az állatorvos ellátja a kutyát, addig a gazda kedélyesen cseveg a mobilján. Ez egyrészt igen nagyfokú tiszteletlenség, másrészt rengeteg olyan információ kerülheti el a figyelmedet, ami a blöki egészségét szolgálja.

Ezért mielőtt belépsz a rendelő ajtaján, kapcsold ki a telefonodat. Ha életbevágóan fontos hívást vársz, akkor némítsd le a készüléket, és hagyd el a rendelőt, ha keresnek.

Légy őszinte az állatorvossal

Ez egy neuralgikus pont lehet a gazda-állatorvos kapcsolatban. Sok kutyatulajdonos ugyanis ódzkodik kedvence személyiségéről beszélni, és inkább a szőnyeg alá söpri, bagatellizálja a problémákat. Soha ne szégyelld bevallani, ha ebed félénk, szorong vagy agresszív, harap. Az orvos segíteni fog feltárni a probléma hátterét, és útmutatást ad a kutya gyógyulásához.

Szintén légy őszinte az etetéssel kapcsolatban. Ha a kutya beteg, fontos információ lehet, hogy mit, mikor és mennyit evett. Ne hallgasd el az asztalról „leeső” falatokat és nyalánkságokat sem. Ezeknek mind-mind hatalmas jelentősége lehet a diagnosztizálás során.

Ha kimaradt egy gyógyszer, ha nem tartottad be odahaza maximálisan az orvosi utasításokat, azokat se legyél rest bevallani a szakembernek. Hidd el, hogy a hallgatással az esetek túlnyomó többségében többet ártasz, mint az őszinteséggel.

Ezeknél a szabályoknál nem kell többet tenned az állatorvosi látogatás során. Ha ezt a minimumot betartod, egy nagy lépést tettél annak érdekében, hogy mindenki számára gyorssá és kevésbé kellemetlenné változtasd a rendelőben töltött időt.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Magyar agár a magyar kutyafajta története és jellemzői 343x228 - Magyar agár - a magyar kutyafajta története és jellemzői

Magyar agár – a magyar kutyafajta története és jellemzői

Az ásatások nyomán megtalált koponyacsontok arra engednek következtetni, hogy a magyar agár már a honfoglalás idején is egy létező kutyafaj volt. Az összes létező agárfajta közös őse azonban az egyiptomi ...
Bővebben
Beagle 343x228 - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

Beagle kutya nevek A beagle egy középtermetű, tömött, intelligens és végtelenül türelmes vadászkutya-típus, aki jellemvonásainak köszönhetően méltó és aktív társa és pajtása lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Rövid időn belül ...
Bővebben
Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert 343x228 - Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Manapság egy kutyaszitterre rátalálni látszólag pofonegyszerű dolog, hiszen nincs más dolgunk, minthogy egy megfelelő alkalmazás legyen a telefonunkon, amelynek segítségével aztán percek alatt zúdulhatnak a feladatra jelentkezők. A gyors jelentkezés ...
Bővebben
Angol bulldog az angolok „nemzeti ebe” 343x228 - Angol bulldog - az angolok „nemzeti ebe”

Angol bulldog – az angolok „nemzeti ebe”

A házőrzőre illetve házi kedvencre vágyók számos kutyafaj közül válogathatnak. Attól függően, hogy mi számít elsődleges szempontnak a kutya tartását illetően választhatunk inkább családcentrikus, nyugodt természetű ebet, vagy vadabbat, mely ...
Bővebben
E-cigaretta, kutya

Az e-cigaretta veszélyei a kutyára

Az elektronikus cigaretta (e-cigaretta) népszerű alternatívát jelent a dohányzó embereknek. A jelenleg uralkodó elméletek szerint – bár ebben némileg megoszlanak a vélemények – a „villany bagóban” lényegesen kevesebb mérgező anyag ...
Bővebben