Hogyan viselkedjünk az állatorvosnál?

Állatorvosnál

Akad néhány gyakori és tipikus hiba, amit a kutyatulajdonosok elkövetnek, amikor kedvencükkel meglátogatják az állatorvost. Fogadd el, hogy ha nem tartasz be bizonyos viselkedési normákat, azzal nem csak a te ebed, de más állatok helyzetét is megnehezíted. Hiszen mindenki célja az, hogy a vizit gyors és zökkenőmentes legyen. Így tudod elkerülni az előforduló hibákat és kellemetlenségeket.

Mindig használj pórázt

Ha a kutyát az állatorvoshoz viszed, mindig kösd meg. Még akkor is, ha a te ebed a világ legszófogadóbb és legjámborabb jószága. A blöki ugyanis teljesen kiszámíthatatlan mozdulatokkal, gesztusokkal fog viselkedni egy számára idegen környezetben,

Ezen felül szem előtt kell tartanod a többi gazda és állat biztonságát is. A rengeteg inger egy pillanat alatt nem várt agressziót válthat ki a kutyából. Sőt, előfordulhat az ellenkezője is: félelmében kiszaladhat az állatorvosi váróból. Bizonyosodj meg róla, hogy a nyakörve megfelelő tartást biztosít, és nem tudja kihúzni belőle a fejét.

Tartsd a kutyádat olyan közel magadhoz, amennyire tudod

Sokan szeretik hosszú pórázra engedni az ebet a váróban, mondván, barátkozzon csak a többi két- és négylábúval.

Mindig tartsd közel magadhoz a kutyádat, soha ne engedd más állat személyes terébe menni.

Annak ellenére, hogy a te kutyád szelíd, előfordulhat, hogy a többi állat nem az. A macskák például kifejezetten gyűlölik az ismeretlen ebek szimatolását, érdeklődését. A megemelkedett stressz-szint nehezítheti a kezelést, negatív berögződéshez vezethet az állatorvosi látogatás kapcsán.

Mindig időben érkezzetek

A kutyák és a macskák gyakran nehezen viselik az orvosnál történő tartózkodást. Ennek érdekében a személyzet igyekszik a lehető legrövidebbre lefaragni azt az időt, amit a gazdiknak és jószágaiknak várakozással kell tölteniük.

Légy tekintettel a többi állattulajdonosra, és ne várakoztasd őket feleslegesen. Ha nem érnél oda a megbeszélt időpontban, hívd fel a rendelőt, tájékoztasd őket a késésről. Így tudnak módosítani az időpontokon, és zökkenőmentessé tehetik a rendelést.

Kapcsold ki a mobiltelefonodat

Sajnos gyakori kép, hogy amíg az állatorvos ellátja a kutyát, addig a gazda kedélyesen cseveg a mobilján. Ez egyrészt igen nagyfokú tiszteletlenség, másrészt rengeteg olyan információ kerülheti el a figyelmedet, ami a blöki egészségét szolgálja.

Ezért mielőtt belépsz a rendelő ajtaján, kapcsold ki a telefonodat. Ha életbevágóan fontos hívást vársz, akkor némítsd le a készüléket, és hagyd el a rendelőt, ha keresnek.

Légy őszinte az állatorvossal

Ez egy neuralgikus pont lehet a gazda-állatorvos kapcsolatban. Sok kutyatulajdonos ugyanis ódzkodik kedvence személyiségéről beszélni, és inkább a szőnyeg alá söpri, bagatellizálja a problémákat. Soha ne szégyelld bevallani, ha ebed félénk, szorong vagy agresszív, harap. Az orvos segíteni fog feltárni a probléma hátterét, és útmutatást ad a kutya gyógyulásához.

Szintén légy őszinte az etetéssel kapcsolatban. Ha a kutya beteg, fontos információ lehet, hogy mit, mikor és mennyit evett. Ne hallgasd el az asztalról „leeső” falatokat és nyalánkságokat sem. Ezeknek mind-mind hatalmas jelentősége lehet a diagnosztizálás során.

Ha kimaradt egy gyógyszer, ha nem tartottad be odahaza maximálisan az orvosi utasításokat, azokat se legyél rest bevallani a szakembernek. Hidd el, hogy a hallgatással az esetek túlnyomó többségében többet ártasz, mint az őszinteséggel.

Ezeknél a szabályoknál nem kell többet tenned az állatorvosi látogatás során. Ha ezt a minimumot betartod, egy nagy lépést tettél annak érdekében, hogy mindenki számára gyorssá és kevésbé kellemetlenné változtasd a rendelőben töltött időt.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben
7 egyértelmű jele annak hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége 343x228 - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Számos betegség tünete nem mindig egyértelmű jele annak, hogy a kutyával azonnal állatorvoshoz kellene fordulni. A kutyabetegség tüneteinek felismerése az egyik legnagyobb kihívás lehet a gazdik számára. Miért? A háziállatoknál ...
Bővebben
Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal 343x228 - Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Az újdonsült kiskutya-családtag első napja új otthonában hasonlóképpen zajlik, mint egy újszülött első 24 órája családja körében. A húzódzkodástól az összebújásig göröngyös lehet az út, hiszen meg kell ismerkedni egymással, ...
Bővebben
Amerikai pitbull terrier erős sokoldalú és imádja az embereket 343x228 - Amerikai pitbull terrier - erős, sokoldalú és imádja az embereket

Amerikai pitbull terrier – erős, sokoldalú és imádja az embereket

Az amerikai pitbull terrier ősének a középkori Anglia marháit terelő bulldogot tartják. Ezek a bulldogok a mostaniakkal ellentétben masszív, nagyobb méretű kutyák voltak, éppen ezért gyakran használták őket fel az ...
Bővebben
Miért kell hagynod hogy a kutyád szimatoljon séta közben 343x228 - Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

A kutyák sétáltatás közben buzgó szaglászásba, szimatolásba kezdenek, hiszen az őket körülvevő környezetben remek ingercsomagot vélnek felfedezni, ami számtalan érdekes információt szolgáltat számukra. Ne csodálkozzunk, ugyanis négylábú kedvencünk nem kevesebb ...
Bővebben