Hogyan viselkedjünk az állatorvosnál?

Állatorvosnál

Akad néhány gyakori és tipikus hiba, amit a kutyatulajdonosok elkövetnek, amikor kedvencükkel meglátogatják az állatorvost. Fogadd el, hogy ha nem tartasz be bizonyos viselkedési normákat, azzal nem csak a te ebed, de más állatok helyzetét is megnehezíted. Hiszen mindenki célja az, hogy a vizit gyors és zökkenőmentes legyen. Így tudod elkerülni az előforduló hibákat és kellemetlenségeket.

Mindig használj pórázt

Ha a kutyát az állatorvoshoz viszed, mindig kösd meg. Még akkor is, ha a te ebed a világ legszófogadóbb és legjámborabb jószága. A blöki ugyanis teljesen kiszámíthatatlan mozdulatokkal, gesztusokkal fog viselkedni egy számára idegen környezetben,

Ezen felül szem előtt kell tartanod a többi gazda és állat biztonságát is. A rengeteg inger egy pillanat alatt nem várt agressziót válthat ki a kutyából. Sőt, előfordulhat az ellenkezője is: félelmében kiszaladhat az állatorvosi váróból. Bizonyosodj meg róla, hogy a nyakörve megfelelő tartást biztosít, és nem tudja kihúzni belőle a fejét.

Tartsd a kutyádat olyan közel magadhoz, amennyire tudod

Sokan szeretik hosszú pórázra engedni az ebet a váróban, mondván, barátkozzon csak a többi két- és négylábúval.

Mindig tartsd közel magadhoz a kutyádat, soha ne engedd más állat személyes terébe menni.

Annak ellenére, hogy a te kutyád szelíd, előfordulhat, hogy a többi állat nem az. A macskák például kifejezetten gyűlölik az ismeretlen ebek szimatolását, érdeklődését. A megemelkedett stressz-szint nehezítheti a kezelést, negatív berögződéshez vezethet az állatorvosi látogatás kapcsán.

Mindig időben érkezzetek

A kutyák és a macskák gyakran nehezen viselik az orvosnál történő tartózkodást. Ennek érdekében a személyzet igyekszik a lehető legrövidebbre lefaragni azt az időt, amit a gazdiknak és jószágaiknak várakozással kell tölteniük.

Légy tekintettel a többi állattulajdonosra, és ne várakoztasd őket feleslegesen. Ha nem érnél oda a megbeszélt időpontban, hívd fel a rendelőt, tájékoztasd őket a késésről. Így tudnak módosítani az időpontokon, és zökkenőmentessé tehetik a rendelést.

Kapcsold ki a mobiltelefonodat

Sajnos gyakori kép, hogy amíg az állatorvos ellátja a kutyát, addig a gazda kedélyesen cseveg a mobilján. Ez egyrészt igen nagyfokú tiszteletlenség, másrészt rengeteg olyan információ kerülheti el a figyelmedet, ami a blöki egészségét szolgálja.

Ezért mielőtt belépsz a rendelő ajtaján, kapcsold ki a telefonodat. Ha életbevágóan fontos hívást vársz, akkor némítsd le a készüléket, és hagyd el a rendelőt, ha keresnek.

Légy őszinte az állatorvossal

Ez egy neuralgikus pont lehet a gazda-állatorvos kapcsolatban. Sok kutyatulajdonos ugyanis ódzkodik kedvence személyiségéről beszélni, és inkább a szőnyeg alá söpri, bagatellizálja a problémákat. Soha ne szégyelld bevallani, ha ebed félénk, szorong vagy agresszív, harap. Az orvos segíteni fog feltárni a probléma hátterét, és útmutatást ad a kutya gyógyulásához.

Szintén légy őszinte az etetéssel kapcsolatban. Ha a kutya beteg, fontos információ lehet, hogy mit, mikor és mennyit evett. Ne hallgasd el az asztalról „leeső” falatokat és nyalánkságokat sem. Ezeknek mind-mind hatalmas jelentősége lehet a diagnosztizálás során.

Ha kimaradt egy gyógyszer, ha nem tartottad be odahaza maximálisan az orvosi utasításokat, azokat se legyél rest bevallani a szakembernek. Hidd el, hogy a hallgatással az esetek túlnyomó többségében többet ártasz, mint az őszinteséggel.

Ezeknél a szabályoknál nem kell többet tenned az állatorvosi látogatás során. Ha ezt a minimumot betartod, egy nagy lépést tettél annak érdekében, hogy mindenki számára gyorssá és kevésbé kellemetlenné változtasd a rendelőben töltött időt.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Miért kell hagynod hogy a kutyád szimatoljon séta közben 343x228 - Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

A kutyák sétáltatás közben buzgó szaglászásba, szimatolásba kezdenek, hiszen az őket körülvevő környezetben remek ingercsomagot vélnek felfedezni, ami számtalan érdekes információt szolgáltat számukra. Ne csodálkozzunk, ugyanis négylábú kedvencünk nem kevesebb ...
Bővebben
Csau Csau az aranyos szőrgombóc 343x228 - Csau Csau - az aranyos szőrgombóc

Csau Csau – az aranyos szőrgombóc

A csau-csau kutya története régmúlt időkre nyúlik vissza. Valamikor 1780 környékén vittek haza először az angol tengerészek egy ilyen állatot, ám akkor még állati eredete miatt is rengeteg találgatás folyt ...
Bővebben
Mitől félnek a kutyák 4 jellegzetes kutyafélelem és fóbia  343x228 - Mitől félnek a kutyák? 4 jellegzetes kutyafélelem és -fóbia

Mitől félnek a kutyák? 4 jellegzetes kutyafélelem és -fóbia

Nagyon sok kutyánál észlelhető, hogy valamitől fél. Ezeknek a félelmeknek és fóbiáknak számos kiváltó oka létezik a korai megfelelő szocializációs hiányosságaitól, a kellemetlen múltbéli tapasztalatokon át a genetikáig. Amikor a ...
Bővebben
kiskutya nevek listája 343x228 - Kiskutya nevek listája, hogy könnyebb legyen a névválasztás!

Kiskutya nevek listája, hogy könnyebb legyen a névválasztás!

A kiskutya nevek kiválasztása izgalmas feladat lehet azok számára, akik egy új jövevényt fogadtak a családba. Ha azt szeretnéd, hogy egy jól csengő nevet adj kiskutyádnak, amely megfelel a kutya ...
Bővebben
Marley Marley meg én 343x228 - A legkedveltebb kutyanevek filmekből, sorozatokból, rajzfilmekből

A legkedveltebb kutyanevek filmekből, sorozatokból, rajzfilmekből

A legjobb kutyanevek filmekből, rajzfilmekből és sorozatokból. Ha megszállottja vagy a mozifilmeknek és sorozatoknak, akkor az újdonsült kutyádnak vagy kölyökkutyádnak is egy olyan kutyanevet keresel, amelyet a képernyőkről ismert meg ...
Bővebben