Így óvjuk meg kutyánkat a hideg ellen

Igy ovjuk meg kutyankat a hideg ellen 2 - Így óvjuk meg kutyánkat a hideg ellen

Gazdiként, kutyatartóként fontos tisztában lennünk néhány dologgal ahhoz, hogy kellőképp megóvjuk a hidegtől és a megbetegedés ellen a kutyánkat, hiszen nem mindig elég csak a bundájuk a hideg időszak leküzdéséhez.

 

Védekezzünk a kutyahideg ellen

 

Először is figyelembe kell vennünk azt, hogy kutyánk kinti vagy benti kutya-e, hiszen ha kint tartjuk, akkor jól bírja a hideget és a havat, ezért télen sem kell beengednünk a lakásba, mivel azzal csak ártunk neki. Megszokja a meleget és utána kiengedjük anélkül, hogy felöltöztetnénk, így könnyen megfázhat, de ha télen-nyáron kint van, akkor megszokja a szervezete.

Természetesen a kutyahideg időszakokban számára is biztosítani kell egy kényelmes, meleg helyet, ami lehet egy kutyaház vagy egy széltől és hótól védett kuckó. Minél kisebb ez a hely, annál jobb, mert pár takaró vagy párna mellett a kutya testhője is melegen tartja. Ezért nem ajánlott garázsban vagy hasonló fűtetlen helyeken tartani a kutyát, mert az túl nagy, a kutya teste nem tudja „befűteni”.

Igy ovjuk meg kutyankat a hideg ellen 1024x768 - Így óvjuk meg kutyánkat a hideg ellenArra is figyeljünk oda, hogy a kutyánk ne egye meg a havat, főleg ne az utcán, mivel az számára káros vegyi anyagokat is tartalmazhat, amitől kisállatunk megbetegedhet. Ugyanígy a gyakran sózott utcán a latyakos lé árthat a kutyának, kimarhatja a tappancsait, de szervezetébe kerülve is káros lehet. Ez ellen javasolt kutyacipőt adni a kutyusra vagy egyszerűen elkerülni az ilyen utcákat.

Kutyaruha – nem csak divat!

Sokan aranyosnak vagy viccesnek találják, amikor felöltöztetett kiskutyákat látnak az utcán, pedig ez nem csak egy divat. Leginkább a kistermetű kutyáknak van rá szükségük, hiszen ők fázósabbak és könnyebben meg is fáznak, azonban nagyon hideg időkben a nagyobb testű kutyákra is ajánlott megfelelő kutyaruhát adni.

Ezeket könnyen beszerezhetjük a megfelelő boltokban, azonban mivel általában nagyon drágák, akár saját magunk is készíthetünk kedvencünknek néhány holmit. Ehhez nincs szükség másra, mint saját ruhatárunk egy-egy megunt darabjára, lehetőleg valamilyen vastagabb pulóverre, amit szétvágva a kutya méretére szabhatunk.

Természetesen könnyebb helyzetben vagyunk, ha kisebb termetű kutyával van dolgunk, de a nagytestűek esetében sem lehetetlen a dolog. Legyünk kreatívak és hasznosítsuk újra nem használt ruháinkat kutyusaink javára.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben