Kempingezés a kutyával? Miért is ne?

Kempingezés a kutyával

A sátorozás, természetbe kivonulás igen kellemes időtöltés lehet ebünkkel. Az új szagok, hangok és látvány mind olyan izgalmas dolog, amibe kutyánk örömmel és roppant izgalommal fogja belevetni magát. Íme néhány tanács a blökivel kempingezők számára.

Győződj meg róla, hogy négylábú barátod védőoltása naprakész, ellenőrizd le az oltási könyvét, illetve konzultálj az állatorvosoddal. Gondoskodj elsősegélycsomagról ebed számára is. (Ezt akár online is be tudod szerezni.)

Talán nem kell külön felhívni a figyelmet, de érdemes megjegyezni, hogy bolhák és kullancsok bárhol, de kiváltképp az erdőben előfordulhatnak. Gondoskodj a megelőzésről! Egyrészt ebed érdekében, másrészt azért is, nehogy bolhát vagy kullancsot vigyetek haza a kempingezés után.

Mikrochip és azonosító a tökéletes biztonságért

Ha kedvencünk elvesztéséről van szó, akkor sosem lehetünk elég óvatosak. Noha a mikrochipről egy állatorvos mind a kutya, mind pedig a gazdi adatait könnyűszerrel beolvashatja, érdemes szőrős pajtásod nyakörvén is feltüntetnünk legalább a telefonszámodat. Készülj fel extra pórázzal arra az esetre, ha elszakadna, elveszne a hétköznapokban használt.

Az erdő-mező – ahogy azt említettem is – új terep lesz kutyusod számára, előfordulhat, hogy időnként meg kell kötnöd izgágasága miatt. Környezetedben ilyenkor előfordulhatnak mókusok, nyulak, madarak, melyek jelenléte mind-mind új inger ebed számára.

Még indulás előtt járj alaposan utána, hogy a kemping vagy a park területére milyen feltételekkel viheted be kedvencedet. Nagyrészt nem szokott ebből különösebb probléma adódni, de jó, ha felkészülsz az útra. Semmi sem lehet kényelmetlenebb ugyanis annál, minthogy vissza kell fordulnod már a nyaralás elején, mert a kutyát nem engedik be valahova.

A helyszín kiválasztásakor törekedj arra, hogy az esetleges hőség elől lehetőségetek legyen árnyékba húzódni az állattal. Ez különösen nagyszőrű ebeknél lehet fontos. Jó ötlet lehet patak vagy tó közelében letáboroznod, ez biztosíthatja a vízforrást ebed számára.

Csomagolj elegendő kutyaeledelt az útra

Pontosan számítsd ki kedvenced étel- és italigényét, mert nem valószínű, hogy a vadonban találni fogsz olyan helyet, ahol tápot tudsz beszerezni a számára. Amennyiben lehetőséged van rá, összecsukható tálkákat vigyél magaddal az útra. Etetés után mindig ürítsd ki és öblítsd el az eb edényeit is, ha nem akarsz a hátizsákodban hangyafarmmal találkozni az út további részén.

Ne feledkezz meg négylábú pajtásod keféjéről, fésűjéről sem. Mérget vehetsz rá ugyanis, hogy ezekre napi szinten szükséged lesz az úton. Nem árt tehát, ha felkészülsz rá, hogy ebedet minden nap meg kell majd szabadítanod a bogáncstól, gaz- és fűmaradványoktól. A napi tisztogatás során tappancsát is alaposan vizsgáld át!

Egyes jobban felszerelt kereskedésben elérhetők speciális, kempingezők számára készült kutyasátrak. Akár ez, akár az a megoldás is megfelelő lehet, hogy éjszakára beengeded a blökit a sátradba. (Így akár még melegíthet is téged a fagyos hajnalokon.) Óva intenélek azonban attól, hogy a kempingezés során éjszakára az ebet a szabad ég alatt hagyd. A kutya ilyenkor ugyanis megijedhet vagy szagot foghat, és könnyen elkóborolhat egy vadállat után, az ismeretlen környezetben könnyen elveszhet.

Ha lehetőséged van rá, csomagjaid száma és súlya engedi, érdemes lehet elhozni kedvenced takaróját is. Az ismerős környezet meg fogja nyugtatni kutyádat.

Összefoglalóul elmondhatom, hogy a kempingezés örömteli és boldog elfoglaltság lehet kedvenceddel. Ha gondos vagy az út előkészületei során, akkor felhőtlen és feledhetetlen időtöltés vár kutyára és gazdira egyaránt.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben
7 egyértelmű jele annak hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége 343x228 - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Számos betegség tünete nem mindig egyértelmű jele annak, hogy a kutyával azonnal állatorvoshoz kellene fordulni. A kutyabetegség tüneteinek felismerése az egyik legnagyobb kihívás lehet a gazdik számára. Miért? A háziállatoknál ...
Bővebben