Készen állsz egy kutya örökbefogadására?

Készen állsz egy kutya örökbefogadására - Készen állsz egy kutya örökbefogadására?

Sokan úgy gondolják, hogy egy kiskutya csak azért van, mert aranyos és jópofa, puszta jelenlétével képes elszórakoztatni az embert akár órákra is. Ha valaki csak ezek miatt dönt egy kutya örökbefogadása mellett, akkor később nagyon meggyűlhet vele a baja.

Akárcsak gyermeket, a kisállatot is csak akkor vállaljunk, hogyha pontosan tudjuk, hogy az mivel jár. Természetesen lehetetlen előre felkészülni mindenre, főleg akkor, ha sosem volt még kutyánk. Viszont, ha jól informálódunk, sok mindent megtudhatunk róluk és gondozásukról az internetről, vagy a többi kutyatartótól.

Meglátjuk, hogy mindenki azt fogja mondani: kutyát tartani szinte olyan, mintha gyereket vállalna az ember. Rengeteg felelősséggel, türelemmel és energiával jár.

A pénz a legkevesebb, amit rá kell áldozni, hiszen a kutyakaják ma már egész jó árban vannak. Az oltások, a kötelező chip és az esetleges ivartalanítás sem jár különösebb utánajárással, és sok költekezéssel. Szinte minden állatorvosnál igénybe vehetők hasonló szolgáltatások.

A kellékek (mint amilyen például a nyakörv, vagy a szájkosár) is beszerezhetők bárhonnan, és optimális esetben csak egyszer, vagy kétszer kell megvásárolni őket.

A problémát inkább az idő- és türelemhiány szokta okozni. Mindenki, aki kutyát szeretne örökbe fogadni, tudnia kell, hogy nem lehet egész nap magára hagyni. Még ha rendesen viselkedik is, biztosan szenvedni fog a magánytól és az unalomtól, főleg akkor, ha egy szobába van bezárva és nem tud a kertben szaladgálni.

Rendszeresen, minimum napi háromszor le kell vinni kakilni, pisilni és legalább egyszer hosszan sétálni kell vele. Legalább minden második nap kint kell ülni vele a természetben egy-két órát úgy, hogy elengedjük és hagyjuk, hogy kedvére szaladgáljon.

Sajnos rengeteg önző kutyatartó van, aki nem teszi meg ezt a kedvencéért, csak a pórázon rángatja nap mint nap és nem hagyja, hogy az kiélvezze a szabadságát, pedig minden kutyának szüksége van erre.

Gondold át jól és csak akkor dönts a kutyatartás mellett, ha biztosítani tudod számára a fent felsoroltakat!

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben