Készen állsz egy kutya örökbefogadására?

Készen állsz egy kutya örökbefogadására - Készen állsz egy kutya örökbefogadására?

Sokan úgy gondolják, hogy egy kiskutya csak azért van, mert aranyos és jópofa, puszta jelenlétével képes elszórakoztatni az embert akár órákra is. Ha valaki csak ezek miatt dönt egy kutya örökbefogadása mellett, akkor később nagyon meggyűlhet vele a baja.

Akárcsak gyermeket, a kisállatot is csak akkor vállaljunk, hogyha pontosan tudjuk, hogy az mivel jár. Természetesen lehetetlen előre felkészülni mindenre, főleg akkor, ha sosem volt még kutyánk. Viszont, ha jól informálódunk, sok mindent megtudhatunk róluk és gondozásukról az internetről, vagy a többi kutyatartótól.

Meglátjuk, hogy mindenki azt fogja mondani: kutyát tartani szinte olyan, mintha gyereket vállalna az ember. Rengeteg felelősséggel, türelemmel és energiával jár.

A pénz a legkevesebb, amit rá kell áldozni, hiszen a kutyakaják ma már egész jó árban vannak. Az oltások, a kötelező chip és az esetleges ivartalanítás sem jár különösebb utánajárással, és sok költekezéssel. Szinte minden állatorvosnál igénybe vehetők hasonló szolgáltatások.

A kellékek (mint amilyen például a nyakörv, vagy a szájkosár) is beszerezhetők bárhonnan, és optimális esetben csak egyszer, vagy kétszer kell megvásárolni őket.

A problémát inkább az idő- és türelemhiány szokta okozni. Mindenki, aki kutyát szeretne örökbe fogadni, tudnia kell, hogy nem lehet egész nap magára hagyni. Még ha rendesen viselkedik is, biztosan szenvedni fog a magánytól és az unalomtól, főleg akkor, ha egy szobába van bezárva és nem tud a kertben szaladgálni.

Rendszeresen, minimum napi háromszor le kell vinni kakilni, pisilni és legalább egyszer hosszan sétálni kell vele. Legalább minden második nap kint kell ülni vele a természetben egy-két órát úgy, hogy elengedjük és hagyjuk, hogy kedvére szaladgáljon.

Sajnos rengeteg önző kutyatartó van, aki nem teszi meg ezt a kedvencéért, csak a pórázon rángatja nap mint nap és nem hagyja, hogy az kiélvezze a szabadságát, pedig minden kutyának szüksége van erre.

Gondold át jól és csak akkor dönts a kutyatartás mellett, ha biztosítani tudod számára a fent felsoroltakat!

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert 343x228 - Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Manapság egy kutyaszitterre rátalálni látszólag pofonegyszerű dolog, hiszen nincs más dolgunk, minthogy egy megfelelő alkalmazás legyen a telefonunkon, amelynek segítségével aztán percek alatt zúdulhatnak a feladatra jelentkezők. A gyors jelentkezés ...
Bővebben
Angol bulldog az angolok „nemzeti ebe” 343x228 - Angol bulldog - az angolok „nemzeti ebe”

Angol bulldog – az angolok „nemzeti ebe”

A házőrzőre illetve házi kedvencre vágyók számos kutyafaj közül válogathatnak. Attól függően, hogy mi számít elsődleges szempontnak a kutya tartását illetően választhatunk inkább családcentrikus, nyugodt természetű ebet, vagy vadabbat, mely ...
Bővebben
E-cigaretta, kutya

Az e-cigaretta veszélyei a kutyára

Az elektronikus cigaretta (e-cigaretta) népszerű alternatívát jelent a dohányzó embereknek. A jelenleg uralkodó elméletek szerint – bár ebben némileg megoszlanak a vélemények – a „villany bagóban” lényegesen kevesebb mérgező anyag ...
Bővebben
Kutya vezényszavak

3 vezényszó, ami megmentheti a kutyád életét

A kutyakiképzés felhőtlen időtöltés az ebeddel, az elsajátított tudás következtében jól nevelt, engedelmes blöki válik belőle. A foglalkozás erősíti a gazda és az állat közti szociális kapcsolatot, felesleges energiákat szabadít ...
Bővebben
Kutya úszás

Hogyan tanítsam meg a kutyámat úszni?

Szükséges-e egyáltalán oktatni vagy ösztönösen, születésétől fogva képes rá? Mire érdemes figyelni, mielőtt az ebet a vízbe engedem? Mi van, ha irtózik tőle? Az alábbi bejegyzésben a kutya és a ...
Bővebben