Készen állsz egy kutya örökbefogadására?

Készen állsz egy kutya örökbefogadására - Készen állsz egy kutya örökbefogadására?

Sokan úgy gondolják, hogy egy kiskutya csak azért van, mert aranyos és jópofa, puszta jelenlétével képes elszórakoztatni az embert akár órákra is. Ha valaki csak ezek miatt dönt egy kutya örökbefogadása mellett, akkor később nagyon meggyűlhet vele a baja.

Akárcsak gyermeket, a kisállatot is csak akkor vállaljunk, hogyha pontosan tudjuk, hogy az mivel jár. Természetesen lehetetlen előre felkészülni mindenre, főleg akkor, ha sosem volt még kutyánk. Viszont, ha jól informálódunk, sok mindent megtudhatunk róluk és gondozásukról az internetről, vagy a többi kutyatartótól.

Meglátjuk, hogy mindenki azt fogja mondani: kutyát tartani szinte olyan, mintha gyereket vállalna az ember. Rengeteg felelősséggel, türelemmel és energiával jár.

A pénz a legkevesebb, amit rá kell áldozni, hiszen a kutyakaják ma már egész jó árban vannak. Az oltások, a kötelező chip és az esetleges ivartalanítás sem jár különösebb utánajárással, és sok költekezéssel. Szinte minden állatorvosnál igénybe vehetők hasonló szolgáltatások.

A kellékek (mint amilyen például a nyakörv, vagy a szájkosár) is beszerezhetők bárhonnan, és optimális esetben csak egyszer, vagy kétszer kell megvásárolni őket.

A problémát inkább az idő- és türelemhiány szokta okozni. Mindenki, aki kutyát szeretne örökbe fogadni, tudnia kell, hogy nem lehet egész nap magára hagyni. Még ha rendesen viselkedik is, biztosan szenvedni fog a magánytól és az unalomtól, főleg akkor, ha egy szobába van bezárva és nem tud a kertben szaladgálni.

Rendszeresen, minimum napi háromszor le kell vinni kakilni, pisilni és legalább egyszer hosszan sétálni kell vele. Legalább minden második nap kint kell ülni vele a természetben egy-két órát úgy, hogy elengedjük és hagyjuk, hogy kedvére szaladgáljon.

Sajnos rengeteg önző kutyatartó van, aki nem teszi meg ezt a kedvencéért, csak a pórázon rángatja nap mint nap és nem hagyja, hogy az kiélvezze a szabadságát, pedig minden kutyának szüksége van erre.

Gondold át jól és csak akkor dönts a kutyatartás mellett, ha biztosítani tudod számára a fent felsoroltakat!

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Miért kell hagynod hogy a kutyád szimatoljon séta közben 343x228 - Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

A kutyák sétáltatás közben buzgó szaglászásba, szimatolásba kezdenek, hiszen az őket körülvevő környezetben remek ingercsomagot vélnek felfedezni, ami számtalan érdekes információt szolgáltat számukra. Ne csodálkozzunk, ugyanis négylábú kedvencünk nem kevesebb ...
Bővebben
Csau Csau az aranyos szőrgombóc 343x228 - Csau Csau - az aranyos szőrgombóc

Csau Csau – az aranyos szőrgombóc

A csau-csau kutya története régmúlt időkre nyúlik vissza. Valamikor 1780 környékén vittek haza először az angol tengerészek egy ilyen állatot, ám akkor még állati eredete miatt is rengeteg találgatás folyt ...
Bővebben
Mitől félnek a kutyák 4 jellegzetes kutyafélelem és fóbia  343x228 - Mitől félnek a kutyák? 4 jellegzetes kutyafélelem és -fóbia

Mitől félnek a kutyák? 4 jellegzetes kutyafélelem és -fóbia

Nagyon sok kutyánál észlelhető, hogy valamitől fél. Ezeknek a félelmeknek és fóbiáknak számos kiváltó oka létezik a korai megfelelő szocializációs hiányosságaitól, a kellemetlen múltbéli tapasztalatokon át a genetikáig. Amikor a ...
Bővebben
kiskutya nevek listája 343x228 - Kiskutya nevek listája, hogy könnyebb legyen a névválasztás!

Kiskutya nevek listája, hogy könnyebb legyen a névválasztás!

A kiskutya nevek kiválasztása izgalmas feladat lehet azok számára, akik egy új jövevényt fogadtak a családba. Ha azt szeretnéd, hogy egy jól csengő nevet adj kiskutyádnak, amely megfelel a kutya ...
Bővebben
Marley Marley meg én 343x228 - A legkedveltebb kutyanevek filmekből, sorozatokból, rajzfilmekből

A legkedveltebb kutyanevek filmekből, sorozatokból, rajzfilmekből

A legjobb kutyanevek filmekből, rajzfilmekből és sorozatokból. Ha megszállottja vagy a mozifilmeknek és sorozatoknak, akkor az újdonsült kutyádnak vagy kölyökkutyádnak is egy olyan kutyanevet keresel, amelyet a képernyőkről ismert meg ...
Bővebben