Néhány tipp, hogy kutyád keresse meg és hozza vissza a dolgokat

Milyen felszerelésekre van szükség a kutyatartáshoz - Néhány tipp, hogy kutyád keresse meg és hozza vissza a dolgokat

Aki kutyát tart, általában szereti, ha valamilyen fajta visszajelzést kap azzal kapcsolatban, hogy a kutyus is élvezi a társaságát. Ez sokféleképpen lehetséges, de a legkézenfekvőbb módja, hogy az állatka megtesz bizonyos „szívességeket”, ha a gazdi kéri. Az ilyen „szívességeket” nevezzük trükköknek.

Ezek történhetnek úgy is, hogy a gazdi mindig egy jutalomfalatot töm a kedvencébe, amiért ügyes volt, és jól teljesített. Viszont optimális esetben nincs rá szükség, hogy minden sikeresen elvégzett feladat után kitüntetésben részesüljön.

Mint sok más dolog, ez is berögzült tevékenységgé kell váljon egy idő után (ha jól tanítjuk…). Íme néhány tipp, amely segítségével a lehető legjobbat hozhatjuk ki házikedvencünkből, a lehető legkevesebb idő alatt: az első és legfontosabb, hogy folyamatosan motiváljuk! Ne érezze úgy, hogy kellemetlen feladatot róttunk ki rá, amit ha nem teljesít, akkor büntetésben részesül! Úgy kell éreznie, hogy ez egy élvezetes játék, és ha jól teljesít, akkor még jutalmat is kap!

Azt, hogy kutyusunk motivált legyen, többféleképpen is elérhetjük. Az egyik ezek közül az, hogy folyamatosan tartsuk fenn a figyelmét. Ébresszük fel benne a vadászösztönt.

Ha visszahozós játékról beszélünk, akkor ez egyszerű. Nincs más dolgunk, csak az, hogy olyan helyre dobjuk a botot (vagy azt a dolgot, amivel épp játszik), ahol nem kapja meg olyan könnyen. Ha tudja, hogy utána jutalomban részesül, biztosra vehetjük, hogy mégis meg fogja keresni.

Az is egy jó taktika, ha olyan dolgot hozatunk vissza vele, amelyet szeret. Sokkal nagyobb előszeretettel fogja keresni például a kedvenc játékát, mint egy kis ágat, amit éppen akkor szedtünk fel az út mellől.

Ha már megtanulta, érdemes csökkenteni a jutalomadagját, viszont teljesen elhagyni nem kell, hogy motivációja azért ne lankadjon el teljesen.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben
7 egyértelmű jele annak hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége 343x228 - 6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

6 egyértelmű jel, hogy kutyádnak azonnal egy állatorvosra van szüksége!

Számos betegség tünete nem mindig egyértelmű jele annak, hogy a kutyával azonnal állatorvoshoz kellene fordulni. A kutyabetegség tüneteinek felismerése az egyik legnagyobb kihívás lehet a gazdik számára. Miért? A háziállatoknál ...
Bővebben
Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal 343x228 - Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Mire számíthatsz az első 24 órában újdonsült kutyáddal?

Az újdonsült kiskutya-családtag első napja új otthonában hasonlóképpen zajlik, mint egy újszülött első 24 órája családja körében. A húzódzkodástól az összebújásig göröngyös lehet az út, hiszen meg kell ismerkedni egymással, ...
Bővebben