Strandolás a kutyával

Kutya a strandon

A vízpart remek kikapcsolódás lehet mind a család, mind pedig az eb számára. Mivel kedvencünk szeret a közelünkben lenni, a strandon pedig számtalan új és érdekes élmény fogadja őt, ezért nagyszerű ötlet a kutyát is magaddal vinni. Érdemes azonban gondos gazdaként néhány alapvetéssel tisztában lenned. Így elkerülheted az esetleges kellemetlenségeket.

Az első és legfontosabb dolog, hogy négylábúddal kizárólag olyan vízpartot látogassatok meg, ahol engedélyezett az állat számára a fürdés. Ezt vedd komolyan, mert a hatóságok is komolyan veszik. A minimum az, hogy ebeddel együtt kiküldenek a strand területéről, de a megbírságolás sem kizárt. Ha nem vagy biztos, hogy beviheted-e blökidet, akkor fordulj régi barátunkhoz, a Google-hoz. Keress rá: kutyabarát strandok.

Készülj fel a hulladék eltakarítására

Kevesebb visszataszítóbb dolog van a világon, mint egy szemetes vízpart. Figyelj oda, hogy legalább olyan állapotban hagyd magatok után a fürdőhelyet, mint amilyen megérkezésetekkor volt. Készülj fel rá már otthon, hogy mind magad után, mind pedig ebed után eltakarítsd a hulladékot. Ne indulj el szemeteszsák nélkül.

Ne hagyj továbbá élelmiszert a parton, mondván, hogy úgyis lebomlik. Egyrészt a hullámok belemoshatják a vízbe az ételmaradékot, másrészt a lebomló élelmiszer szaga nem túl csábító. Mindig gondosan csomagold el még a kutyád számára bekészített száraztápot is.

Indulás előtt győződj meg róla, hogy kedvenced oltásai, parazita megelőző készítményei naprakészek-e. Ezek segítenek megóvni őt a fertőző betegségektől, melyekkel a part közelében, illetve a vízben találkozhat.

Védd a kutyádat a tűző naptól

Amikor strandra mész, magad és blökid kapcsán is gondolj az erős nap és a kiszáradás okozta veszélyekre. Próbáld meg elkerülni a legintenzívebb napos órákat (délelőtt 11 és délután 3 óra között), ne feledd, hogy ilyenkor még a vízben is könnyedén napszúrást, hőgutát lehet kapni. Mindig gondoskodj megfelelő árnyékról.

Készíts be megfelelő mennyiségű friss vizet, és ösztönözd kedvencedet a folyamatos folyadékpótlásra. Amennyiben azt veszed észre, hogy kutyád túlzottan zihál, bágyadt vagy hány a strandon, azonnal pakolj össze, és irány az állatorvos!

Különösen rövidszőrű ebeknél lehet fontos a naptej használata, de hosszabb bundájú mancsosoknál is megfontolandó lehet a hajlatok, a has és a fültő védelme. Ha úgy érzed, kedvencednek szüksége lehet naptejre a parton, mindenképp konzultálj állatorvosoddal.

Nem minden kutya úszik jól, noha nem igazán hallani olyan hírt, hogy egy eb a vízbe fulladt volna. Mindenesetre, ha kételyeid vannak négylábúd képességei kapcsán, akkor érdemes lehet beszerezni kutyák számára készült mentőmellényt.

Soha ne engedd az ebet túlzottan hullámzó vagy örvénylő vízbe! Mindig tartsd szemmel a kutyát, ha pedig nem tudsz rá figyelni – mert például elugrassz egy lángosért –, akkor kösd meg.

Ne engedd a vízből inni az ebet

Meglehetősen nehéz feladatnak tűnik, de igyekezz kontrolálni kedvenced strandvízből történő lefetyelését. Olyan baktériumok, paraziták lehetnek a vízben, melyek veszélyt jelenthetnek a kutya egészségére. Mindig legyen nálad elegendő friss víz, illetve egy edény, amiből megitathatod.

Különösen tengerparton ügyelj arra, hogy az eb ne kóstolgassa a sós vizet, az ugyanis kiszáradáshoz vezethet. Ne engedd továbbá, hogy a part közelében található tócsákból, pangó vizekből fogyasszon, ugyanis ezek sokszor káros baktériumok gyűjtőhelye lehet.

A strand a kutyával tehát örömteli, felhőtlen időtöltés, mindehhez azonban elengedhetetlen, hogy a szokásosnál jobban tartsd nyitva a szemed, és figyelj a biztonságra.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben