Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal

Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal 1 - Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal

Ki nem szeretné, ha kutyája minél több trükköt ismerne és meg is tudná csinálni őket bármikor? Ehhez azonban rendszeres felkészítésre van szükség.

Szerencsére ehhez nem kell idomárt fogadnunk, hanem mi is fel tudjuk készíteni az állatkát, ha mondjuk jutalomfalatokkal vesszük rá arra, hogy hallgasson ránk.

Sajnos kevesebben alkalmazzák ezt a technikát, és többen azt, hogy büntetéssel vegyék rá a kutyát saját akaratuk érvényesítésére. Viszont ez egyáltalán nem jó.

A kutyus sokkal agresszívebb és engedetlenebb lesz tőle, és úgy fogja érezni, hogy félnie kell gazdájától. Hűsége nem a szeretetből, hanem a félelemből fog táplálkozni. Viszont, ha jutalomfalatokkal biztatjuk, akkor biztosan szívesen csinálja a trükköket. De bizonyos dolgokra nekünk is oda kell figyelnünk.

Nagyon fontos például, hogy ezek a falatok minél egészségesebbek legyenek, és ne tartalmazzanak túl sok kalóriát. Mivel a legtöbb esetben nagyon sokra lesz szükség, amíg megtanul egy trükköt, fontos, hogy az egészsége érdekében betartsuk ezt a szabályt.

A másik, hogy ne szoktassuk rá, hogy csak akkor csinálja meg, amit kérünk tőle, ha ételt kap. Bár az elején kénytelenek vagyunk ezt alkalmazni, fokozatosan csökkentenünk kell az adagot, hogy szokja meg, hogy ne csak akkor tegyen szívességet, ha „neki is megéri”.

Biztosak lehetünk benne, hogy idővel megtanulja majd ezt is. Viszont az is fontos, hogy néha azért jutalmazzuk meg, hogy érezze, ha jól teljesít. Ha rá is szólunk időnként, nem szabad megfélemlítenünk.

Gondoljunk csak bele, hogy, ha az elején mindig jutalmazzuk, aztán meg csak büntetjük, hogy fog ez hatni rá… nagyon nehéz minden apró részletre odafigyelni, és közben nem átesni a másik végletbe, viszont, ha tudatosan csináljuk, akkor biztosan elérjük majd a kívánt eredményt, minden gond nélkül.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Miért kell hagynod hogy a kutyád szimatoljon séta közben 343x228 - Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

Miért kell hagynod, hogy a kutyád szimatoljon séta közben?

A kutyák sétáltatás közben buzgó szaglászásba, szimatolásba kezdenek, hiszen az őket körülvevő környezetben remek ingercsomagot vélnek felfedezni, ami számtalan érdekes információt szolgáltat számukra. Ne csodálkozzunk, ugyanis négylábú kedvencünk nem kevesebb ...
Bővebben
Csau Csau az aranyos szőrgombóc 343x228 - Csau Csau - az aranyos szőrgombóc

Csau Csau – az aranyos szőrgombóc

A csau-csau kutya története régmúlt időkre nyúlik vissza. Valamikor 1780 környékén vittek haza először az angol tengerészek egy ilyen állatot, ám akkor még állati eredete miatt is rengeteg találgatás folyt ...
Bővebben
Mitől félnek a kutyák 4 jellegzetes kutyafélelem és fóbia  343x228 - Mitől félnek a kutyák? 4 jellegzetes kutyafélelem és -fóbia

Mitől félnek a kutyák? 4 jellegzetes kutyafélelem és -fóbia

Nagyon sok kutyánál észlelhető, hogy valamitől fél. Ezeknek a félelmeknek és fóbiáknak számos kiváltó oka létezik a korai megfelelő szocializációs hiányosságaitól, a kellemetlen múltbéli tapasztalatokon át a genetikáig. Amikor a ...
Bővebben
kiskutya nevek listája 343x228 - Kiskutya nevek listája, hogy könnyebb legyen a névválasztás!

Kiskutya nevek listája, hogy könnyebb legyen a névválasztás!

A kiskutya nevek kiválasztása izgalmas feladat lehet azok számára, akik egy új jövevényt fogadtak a családba. Ha azt szeretnéd, hogy egy jól csengő nevet adj kiskutyádnak, amely megfelel a kutya ...
Bővebben
Marley Marley meg én 343x228 - A legkedveltebb kutyanevek filmekből, sorozatokból, rajzfilmekből

A legkedveltebb kutyanevek filmekből, sorozatokból, rajzfilmekből

A legjobb kutyanevek filmekből, rajzfilmekből és sorozatokból. Ha megszállottja vagy a mozifilmeknek és sorozatoknak, akkor az újdonsült kutyádnak vagy kölyökkutyádnak is egy olyan kutyanevet keresel, amelyet a képernyőkről ismert meg ...
Bővebben