Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal

Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal 1 - Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal

Ki nem szeretné, ha kutyája minél több trükköt ismerne és meg is tudná csinálni őket bármikor? Ehhez azonban rendszeres felkészítésre van szükség.

Szerencsére ehhez nem kell idomárt fogadnunk, hanem mi is fel tudjuk készíteni az állatkát, ha mondjuk jutalomfalatokkal vesszük rá arra, hogy hallgasson ránk.

Sajnos kevesebben alkalmazzák ezt a technikát, és többen azt, hogy büntetéssel vegyék rá a kutyát saját akaratuk érvényesítésére. Viszont ez egyáltalán nem jó.

A kutyus sokkal agresszívebb és engedetlenebb lesz tőle, és úgy fogja érezni, hogy félnie kell gazdájától. Hűsége nem a szeretetből, hanem a félelemből fog táplálkozni. Viszont, ha jutalomfalatokkal biztatjuk, akkor biztosan szívesen csinálja a trükköket. De bizonyos dolgokra nekünk is oda kell figyelnünk.

Nagyon fontos például, hogy ezek a falatok minél egészségesebbek legyenek, és ne tartalmazzanak túl sok kalóriát. Mivel a legtöbb esetben nagyon sokra lesz szükség, amíg megtanul egy trükköt, fontos, hogy az egészsége érdekében betartsuk ezt a szabályt.

A másik, hogy ne szoktassuk rá, hogy csak akkor csinálja meg, amit kérünk tőle, ha ételt kap. Bár az elején kénytelenek vagyunk ezt alkalmazni, fokozatosan csökkentenünk kell az adagot, hogy szokja meg, hogy ne csak akkor tegyen szívességet, ha „neki is megéri”.

Biztosak lehetünk benne, hogy idővel megtanulja majd ezt is. Viszont az is fontos, hogy néha azért jutalmazzuk meg, hogy érezze, ha jól teljesít. Ha rá is szólunk időnként, nem szabad megfélemlítenünk.

Gondoljunk csak bele, hogy, ha az elején mindig jutalmazzuk, aztán meg csak büntetjük, hogy fog ez hatni rá… nagyon nehéz minden apró részletre odafigyelni, és közben nem átesni a másik végletbe, viszont, ha tudatosan csináljuk, akkor biztosan elérjük majd a kívánt eredményt, minden gond nélkül.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Anatoliai juhaszkutya a higgadt es kiegyensulyozott kutyafajta 343x228 - Anatóliai juhászkutya - a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Anatóliai juhászkutya – a higgadt és kiegyensúlyozott kutyafajta!

Az anatóliai juhászkutya ősei minden bizonnyal az egykori Mezopotámia területén élő nagytestű vadászebek voltak. A pásztorkutya jelenlegi formájának kialakulása valamikor a XII. század kezdetére vezethető vissza, ekkor jött létre az ...
Bővebben
Hogyan válassz hatékonyan állatorvost kutyád számára 343x228 - Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Hogyan válaszd ki a megfelelő állatorvost kutyád számára?

Mostanában a kutyád nem a megszokott módon viselkedik? Hirtelen súlycsökkenést, étvágytalanságot tapasztalsz nála, levertnek és kedvetlennek látod? Nem tudsz rájönni, hogy mi lehet vele a gond? Nem minden esetben a ...
Bővebben
Jack Russell Terrier az energikus szőrpamacs 343x228 - Jack Russell Terrier - az energikus szőrpamacs

Jack Russell Terrier – az energikus szőrpamacs

Az apró termettel és kíváncsi, okos szemekkel rendelkező Jack Russell Terrier számos reklámból visszapillantott már ránk. Nem másért van ez, mint kedves megjelenésének és bájosságának apropóján, amelyekért a reklámkészítők gyakran ...
Bővebben
Japán kutya nevek 130 jópofa kutyanév és jelentésük 343x228 - Japán kutya nevek - 130 jópofa kutyanév és jelentésük

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük

A japán kutyanevek valamiért gyönyörű hangzásúak az európai fülnek, egyediek és jelentésük is van, így kiváló választás lehet a kutyád számára. A Japánból származó kutyafajták többségének hegyes a füle és ...
Bővebben
Instakutya sorozatunk bemutatja Tesla a nőstény ausztrál juhászkutya 343x228 - #Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

#Instakutya sorozatunk bemutatja: Tesla a sportos ausztrál juhászkutya

Ismerd meg Teslat – nőstény ausztrál juhászkutya – aki készen áll arra, hogy új személyi edződ legyen. Nem is olyan rég a sportos kutya bemutatta edzőtermi képességeit a @teslatheminiaussie Instagram ...
Bővebben