Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal

Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal 1 - Tanítsd be a kutyádat jutalomfalatokkal

Ki nem szeretné, ha kutyája minél több trükköt ismerne és meg is tudná csinálni őket bármikor? Ehhez azonban rendszeres felkészítésre van szükség.

Szerencsére ehhez nem kell idomárt fogadnunk, hanem mi is fel tudjuk készíteni az állatkát, ha mondjuk jutalomfalatokkal vesszük rá arra, hogy hallgasson ránk.

Sajnos kevesebben alkalmazzák ezt a technikát, és többen azt, hogy büntetéssel vegyék rá a kutyát saját akaratuk érvényesítésére. Viszont ez egyáltalán nem jó.

A kutyus sokkal agresszívebb és engedetlenebb lesz tőle, és úgy fogja érezni, hogy félnie kell gazdájától. Hűsége nem a szeretetből, hanem a félelemből fog táplálkozni. Viszont, ha jutalomfalatokkal biztatjuk, akkor biztosan szívesen csinálja a trükköket. De bizonyos dolgokra nekünk is oda kell figyelnünk.

Nagyon fontos például, hogy ezek a falatok minél egészségesebbek legyenek, és ne tartalmazzanak túl sok kalóriát. Mivel a legtöbb esetben nagyon sokra lesz szükség, amíg megtanul egy trükköt, fontos, hogy az egészsége érdekében betartsuk ezt a szabályt.

A másik, hogy ne szoktassuk rá, hogy csak akkor csinálja meg, amit kérünk tőle, ha ételt kap. Bár az elején kénytelenek vagyunk ezt alkalmazni, fokozatosan csökkentenünk kell az adagot, hogy szokja meg, hogy ne csak akkor tegyen szívességet, ha „neki is megéri”.

Biztosak lehetünk benne, hogy idővel megtanulja majd ezt is. Viszont az is fontos, hogy néha azért jutalmazzuk meg, hogy érezze, ha jól teljesít. Ha rá is szólunk időnként, nem szabad megfélemlítenünk.

Gondoljunk csak bele, hogy, ha az elején mindig jutalmazzuk, aztán meg csak büntetjük, hogy fog ez hatni rá… nagyon nehéz minden apró részletre odafigyelni, és közben nem átesni a másik végletbe, viszont, ha tudatosan csináljuk, akkor biztosan elérjük majd a kívánt eredményt, minden gond nélkül.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?


Hirdetés

Kutyafajták
Legfrissebbek


Beagle 343x228 - 57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

57 kutyanév a beagle típusú kutyafajtáknak!

Beagle kutya nevek A beagle egy középtermetű, tömött, intelligens és végtelenül türelmes vadászkutya-típus, aki jellemvonásainak köszönhetően méltó és aktív társa és pajtása lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Rövid időn belül ...
Bővebben
Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert 343x228 - Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Hogyan találd meg az ideális kutyaszittert?

Manapság egy kutyaszitterre rátalálni látszólag pofonegyszerű dolog, hiszen nincs más dolgunk, minthogy egy megfelelő alkalmazás legyen a telefonunkon, amelynek segítségével aztán percek alatt zúdulhatnak a feladatra jelentkezők. A gyors jelentkezés ...
Bővebben
Angol bulldog az angolok „nemzeti ebe” 343x228 - Angol bulldog - az angolok „nemzeti ebe”

Angol bulldog – az angolok „nemzeti ebe”

A házőrzőre illetve házi kedvencre vágyók számos kutyafaj közül válogathatnak. Attól függően, hogy mi számít elsődleges szempontnak a kutya tartását illetően választhatunk inkább családcentrikus, nyugodt természetű ebet, vagy vadabbat, mely ...
Bővebben
E-cigaretta, kutya

Az e-cigaretta veszélyei a kutyára

Az elektronikus cigaretta (e-cigaretta) népszerű alternatívát jelent a dohányzó embereknek. A jelenleg uralkodó elméletek szerint – bár ebben némileg megoszlanak a vélemények – a „villany bagóban” lényegesen kevesebb mérgező anyag ...
Bővebben
Kutya vezényszavak

3 vezényszó, ami megmentheti a kutyád életét

A kutyakiképzés felhőtlen időtöltés az ebeddel, az elsajátított tudás következtében jól nevelt, engedelmes blöki válik belőle. A foglalkozás erősíti a gazda és az állat közti szociális kapcsolatot, felesleges energiákat szabadít ...
Bővebben