Télen se fázzanak kutyusaink!

télensefázzanak - Télen se fázzanak kutyusaink!

A hideg, hűvös téli hónapokban kiskedvenceink bundája nem mindig elegendő arra, hogy az melegen tartsa őket. Ezért igyekezzünk a rövidszőrű, kistestű kutyusainkat melegen öltöztetni.

Készüljünk fel a sétára!

Kiskedvenceink a hideg hónapokban nagyon tudnak fázni. Öltöztessük fel őket és ha szükséges kiscipőt is adhatunk rájuk. A kutyusokra adott ruha megvédi testüket a hidegtől és a csapadéktől. A kiscipők hordása, pedig megakadályozza, hogy a fagy vagy a só kimarja tappancsaikat. Séta közben a kisebb testű kutyákat nehéz észrevenni. Ez még rosszabb, ha téli, sötét estén indulunk sétálni. A balesetek elkerülése érdekében célszerű fényvisszaverő ruhácskát és hámot adni kedvencünkre. A jeges és csúszós utakon megcsúszhatnak kedvenceink és sérüléseket szerezhet. Igyekezzünk kerülni a jeges utcákat.
Kutyusaink gyakran érdekesnek találják a havat és belekóstolnak. Ezt ne engedjük, mivel a hóval sok más káros vegyszert is lenyelhet. Kedvenceink megfázhatnak, ha nem vigyázunk rájuk. Ilyen esetben viszont jó, ha időben észrevesszük az árulkodó jeleket. Ha sétáltatás közben kutyusunk elfárad és reszketni kezd, azonnal induljunk haza és hagyjuk meleg szobában. Hamar kihülhetnek, úgyhogy a túl hideg időben jobb, ha otthon maradunk velük. A sétákból hazaérve töröljük szárazra a kutyusok lábait és bundáját. Ha az utak sózva vannak, akkor mossuk meg melegvízben lábacskáit, hogy ne marja a só. A tappancsokon, az ujjak között gyakran megbújhatnak kisebb sérülések. Érdemes leellenőrizni, hogy időben észrevegyük és ne súlyosbodjon a helyzet. A sérülések gyorsan elfertőződhetnek, ezért jó miharabb állatorvoshoz fordulni.
Amennyiben betartjuk a téli sétáltatás szabályait, kiskedvencünk nem fázhat meg és nem lesz gond vele a hűvös hónapokban sem.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?